Нови Технологии

Audi и Huawei ще разработват заедно автономни коли в Китай

Computer World

Audi и Huawei искат да завладеят процъфтяващия пазар на автономни автомобили в Китай. Двете компании сключиха партньорство, което ще им позволи да разработват заедно технология за автономни коли от ниво 4. Макар че засега не са известни повече подробности за сътрудничеството, от Huawei показаха прототип Q7 SUV, който разполага с мобилен център за данни, комбиниращ необходимата изчислителна мощност за автономност с камери и сензори.

Audi и Huawei подписаха меморандум за разбирателство през юли и от септември провеждат тестове. Очаква се през 2019 Audi да създаде развоен център в Китай.

Audi нямаха особен избор, тъй като Китай поставя строги ограничения върху разрешенията за тестване на автономни автомобили, включително за картите – страната смята притежанието на подробни карти от чужденци като заплаха за сигурността. Марки като Mercedes-Benz имат партньорство с Baidu и други местни организации, за да избегнат подобни регулационни проблеми и стартират работа сравнително бързо. Ако Audi не си сътрудничат с Huawei, то компанията рискува да изостане от конкурентите си или да пропусне цял един пазар.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X