Нови Технологии

Bridgestone представи приложение за прогнозна поддръжка My Speedy

Computer World

Един от най-големите производители на гуми и каучукови изделия в света – Bridgestone – представи иновативно решение за поддръжка на гуми и автомобили, което ще може да се използва в цяла Европа. Концепцията, разработена като Bridgestone Connect, цели да се създаде свързано решение за автомобили, което да даде на шофьорите по-голяма увереност и спокойствие. Приложението ще бъде комерсиализирано за първи път от френската верига Speedy като My Speedy. Чрез мониторинг на състоянието на превозните средства в реално време, то ще помага на водачите като маркира потенциално опасни проблеми с превозните средства, за да се избегнат опасни инциденти, които струват време, пари, а, понякога, и човешки животи.

 

Решение с реални възможности за изпреварваща поддръжка

Видимостта на състоянието на автомобилите е проблемна област за много хора и затова шофьорите често не знаят какво се случва под капака на колата им. Това може да доведе до неочаквани и дори опасни ситуации.

My Speedy използва вграден телематичен донгъл за наблюдение на всички ключови компоненти на автомобила като гуми, спирачки, батерия, моторно масло и сигнали по подразбиране - всичко това в реално време. С помощта на усъвършенстван алгоритъм, My Speedy дори притежава уникална способност да предвижда проблемите, преди те да се случат в действителност.

Ако се открият потенциални проблеми, приложението My Speedy изпраща предупредителни сигнали към смартфоните на водачите, както и съвети за най-удачните действия, които те могат да предприемат. Приложението My Speedy също така дава на потребителите удобна и лесна възможност за резервиране на часове в сервизи и е пълно с образователни съвети и различни подходи за хората, които искат да придобият основни умения за поддръжка на своя автомобил.

Приложението на Bridgestone е уникално към момента, тъй като е единственото, когато става дума за следпродажбено обслужване. Основните му функции ще бъдат безплатни, а някои по-иновативни допълнения ще бъдат на разположение срещу заплащане.

 

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X