Нови Технологии

100 хиляди видяха над 30 електрически коли, скутери и велосипеди в София

Владимир Владков

Повече от 100 хиляди посетители отчетоха организаторите на първото изложение за електромобили у нас – Electro Mobility Expo 2018. На шоуто в Sofia Ring Mall бяха показани електрическите модели на 18 марки, включително електрически автомобили, скутери,е-велосипеди и лекотоварни автомобили, както и разнообразни зарядни станции. Сред електромобилите бяха модели на Tesla S 75D, версия 2018, Jaguar i-Pace, Renault (Zoe и Twizy), Nissan Leaf, KIA, Volkswage (e-up), Hyundai, SIN CARS, лекотоварните METRO 500 и триколесните на Телком Инженеринг. Електрическите скутери и велосипеди на INOKIM, ECOBIKE, JONWAY, Е-Mountain Bike привлякоха вниманието не само на младежите, а и на бизнеса. Зарядните станции на Legrand Electric и ЕЛПРОМ ЕМЗ Шабла показаха, че зарядната инфраструктура може да се изгражда на различни места.

Електрическата мобилност и развитието на технологиите, опазването на околната среда, потенциалът за навлизане на евтин и чист транспорт, новите концепции за логистика и трафик бяха сред темите на конференцията, която събра в Cine Grand експерти, производители, разработчици и визионери, ангажирани с развитието на електромобилността в България.


100 хиляди видяха над 30 електрически коли, скутери и велосипеди в София

© Владимир Владков, Computerworld.bg


100 хиляди видяха над 30 електрически коли, скутери и велосипеди в София

© Владимир Владков, Computerworld.bg

 

„Електрическата мобилност не бъдеще, тя е настояще. Този сегмент от пазара вече е много пъстър и това ни даде основание да организираме изложение“, каза ръководителят на проекта Димитрина Христева. По думите й експозицията дава шанс на всички производители да покажат докъде са стигнали, а на хората - да видят новите технологии, да ги изпробват и да ги поискат. „За нас е важно държавата да подкрепи развитието на този сектор, а публиката – да види смисъл да се обърне към продуктите, базирани на електромобилност. Така се променя един пазар или се създадава нов“, допълни Христева.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X