Нови Технологии

Volvo Trucks представи ново автоматизирано транспортно решение за бизнеса

Computer World

Volvo Trucks представи иновативно транспортно решение, което разчита на автономни електрически товарни автомобили, като по този начин осигурява по-ефективен, по-безопасен и по-чист транспорт. Според автомобилния производител то е особено подходящо за компании, които се нуждаят от постоянни транспортни услуги между фиксирани логистични центрове.

Основната работа в новата концепция на Volvo се извършва от автономни електрически автомобили, свързани с облачна услуга и център за контрол на транспорта. Автомобилите са оборудвани с усъвършенствани системи за автономно шофиране. Те са създадени, така че да намират текущата си позиция с точност до сантиметри, да наблюдават в детайл и да анализират какво се случва с другите участници в пътното движение, а след това да реагират с изключителна прецизност.

 

Центърът за контрол на транспорта наблюдава непрекъснато движението на автомобилите и през цялото време разполага с точна информация за позицията на всеки един от тях, заряда на батериите, съдържанието на товара, изискванията за сервизно обслужване и други ключови параметри. Както при процесите в промишленото производство, скоростта и траекторията на движение са персонализирани, за да се избегне излишното чакане и да се увеличи точността на доставките. Така може да се намали и излишъка под формата на буферни запаси и да се увеличат наличностите. Автомобили, които работят по един и същи маршрут, могат да се кооперират, за да създадат оптимален поток.

Пълният потенциал на транспортната индустрия тепърва ще се види. Всичко подсказва, че глобалната нужда от транспорт ще продължи да нараства значително през идващото десетилетие. Ако искаме да отговорим на това търсене по устойчив и ефикасен начин, трябва да намерим нови решения. За да осигурим плавно функционираща система за движение на стоките, трябва също така да използваме съществуващата инфраструктура по-добре отколкото понастоящем. Новата система, която разработваме, може да бъде важно допълнение към използваните сега решения и да помогне да посрещнем много от предизвикателствата пред обществото, транспортните фирми и компаниите, които се нуждаят от превози“, коментира Клас Нилсон, президент на Volvo Trucks.

 


Volvo Trucks представи ново автоматизирано транспортно решение за бизнеса

© Computer World, Computerworld.bg

По думите на Микаел Карлсон, вицепрезидент Автономни решения във Volvo Trucks, иновативното транспортно решение е предназначено за използване при редовни и повтарящи се задачи, характеризиращи се с относително къси разстояния, големи обеми от стоки и голяма прецизност на доставката. Тъй като използва автономни автомобили без емисии на отработени газове и шум, то може да функционира по всяко време на денонощието. Решението използва съществуващата пътна инфраструктура и устройства за превоз на товари, което позволява интегриране със съществуващите операции и възвръщане на инвестициите.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X