Нови Технологии

Най-новият електромобил на Tesla от висок клас вече е в София

Владимир Владков

С мощност от 332 конски сили, ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, Tesla S 75D, модел 2018, може би е най-атрактивният електромобил във високия клас, който ще бъде показан в София на първото електромобилно изложение у нас - ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. Автомобилът, който ще бъде изложен от Top Rent A Car, е изцяло електрически задвижване на 4-те колела и два електромотора - за предното и задното задвижване. Максималната скорост от 225 км/час и дългия пробег от 500 км с едно зареждане правят този електроавтомобил наистина уникален, твърдят организаторите.

Tesla S 75D, модел 2018

Освен луксозен салон, удобства и редица улеснения при шофиране, в Tesla S 75D са внедрени редица системи за сигурност. Електрическото задвижване на Tesla S е разположено под алуминиевата клетка на автомобила в собствена подрамка, което намалява центъра на гравитация и минимизира риска от преобръщане. Алуминиеви колони, подсилени със стоманени релси, посрещат страничните удари, за да защитят пътниците и същевременно подобряват здравината и устойчивостта на покрива. В случай на авария 6 въздушни възглавници предпазват пътниците отпред и отзад, а източникът на електрозахранване с високо напрежение се изключва автоматично, обясняват организаторите.


Най-новият електромобил на Tesla от висок клас вече е в София

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Освен този супер електромобил, Top Rent A Car представят на изложението още един електромобил, който вече се движи по улиците в България. Това е двуместният градски електромобил Renaut Twizy, който се паркира навсякъде лесно, благодарение и на вратите тип „крила“, които се отварят вертикално. Въпреки малките си размери, Renaut Twizy с автоматична скоростна кутия развива максимална скорост 80 км/час и може да измине с едно зареждане между 50 и 100 км. Капацитетът на батерията е 17 kWh и се зарежда изцяло за 3,5 часа.


Най-новият електромобил на Tesla от висок клас вече е в София

© Владимир Владков, Computerworld.bg


Най-новият електромобил на Tesla от висок клас вече е в София

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Volkswagen e-up! се зарежда за 30 минути на зарядна станция DC 40 kW

На изложението ще бъде демонстриран още един градски електромобил- Volkswagen e-up!Вече година над 50 автомобила от този модел се движат по софийските улици чрез услугата за споделена мобилност на Spark. Volkswagen Е-up! ускорява за 12,4 секунди до 100 км, а максималната скорост е 130 км/час. С едно зареждане на батерията се изминават до 160 км, а време за зареждане зависи от зарядната станция - от 4-6 часа при използване на AC 3,6 kW до 30 минути, ако използвате DC 40 kW.

Освен Volkswagen Е-up!, потребителите на услугата Spark могат да използват и електромобилите на Nissan – Nissan Leaf АС Only (до 150 км с едно зареждане), Nissan ENV200 (вариант за пътници и лекотоварен – до 750 кг), както и Nissan Leaf 24.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X