Нови Технологии

Електромобилът KONA Electric на Hyundai ще дебютира на ELECTRO MOBILITY EXPO

Владимир Владков

Електрическият кросоувър KONA Electric на Hyundai ще направи премиера си на първото специализирано изложение ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 в София. По този начин България става една от първите страни в Европа, където корейският производител предлага изцяло електрическата версия на компактния SUV KONA. Електромобилът осигурява максимална мощност от 204 к.с. и 395 Нм въртящ момент. С вградената 64-киловатчасовата батерия колата може да измине до 480 километра с едно зареждане.

Електрическият кросоувър KONA Electric на Hyundai 

Автомобилът, който ще бъде изложен от 13 до 16 септември в Sofia Ring Mall, е по-мощният от двата варианти на KONA Electric, който Hyundai предлага на пазара. Той ускорява до 100 км за 7,6 секунди. За пълно зареждане на акумулатора са нужни около 9 часа и половина. Инженерите на Hyundai са разработили и бързо зарядно, чрез батерията се зарежда на 80% само за 54 минути. По-малката предлагана батерия 39,2 кВч се зарежда за 23 минути до 80% от капацитета си.

Електрическият кросоувър не е единственото, с което ще участва на изложението в София корейският производител. Компанията ще покаже и хитовия си модел IONIQ Electric. Той се предлага с новата автономна система за движение на Hyundai с функции като адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане на лентата, аварийна спирачка при разпознаване на пешеходци. Улесненията за водача допълват дисплей над главата на шофьора (Head-Up дисплей), безжично зарядно, връзка за смартфони, отопление/вентилация на предните седалки. Освен това Hundai дава 8 години пълна гаранция на батерията, или до 200 000 км.


Електромобилът  KONA Electric на Hyundai ще дебютира на ELECTRO MOBILITY EXPO

© Владимир Владков, Computerworld.bg

IONIQ Electric на Hyundai има 8 години пълна гаранция

Електрически велосипеди

На първото изложение за електромобили в София ще бъдат показани и разнообразни електрически превозни средства – от лекотоварни модели до мотопеди и велосипеди. Велосипедите на E-Mountain Bike например се състоят от 3 основни компонента: батерия, контролер и електродвигател. Тези електроколела имат специално разработената рама, която се произвежда в София по дизайн на фирмата. Оборудвана с различни компоненти, тя придава напълно различен характер на моделите. Предлагат се както градски велосипеди, така и офроуд машини, както и балансиран микс от двете.

За изложението в София EMB е подготвила 4 модела от различен клас. Базисният модел развива скорост около 25-30 км/час и може да измине 25 км в града. Моделът City Pro е по-бърз и притежава динамиката на мотопед, но е значително по-лек. С него можете да се придвижвате в населените места със скорост 40 - 45 км/час, като пробегът му е около 50 км. Третото предложение от EMB е Explorer и освен в градски условия може да се движи добре и на трудни за обикновения „байк“ терени – при това със скорост до 60 км/час. Пробегът му е около 60 - 65 км.


Електромобилът  KONA Electric на Hyundai ще дебютира на ELECTRO MOBILITY EXPO

© Владимир Владков, Computerworld.bg

E-Mountain Bike

Любителите на планината могат да използват и модела Fury. Той е тестван на недостъпни за повечето превозни средства места, развива скорост до 80 км/час, а пробегът му е приблизително 80 км, добавят от организаторите на изложението ELECTRO MOBILITY EXPO 2018.

Самото изложение в Sofia Ring Mall включва 4-дневна експозиция, тест драйв и демонстрации. Входът за изложението е безплатен.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X