Нови Технологии

Bosch представи услуга за прогностичен анализ на пътната обстановка

Computer World

Компанията Bosch представи услуга за прогностичен анализ на пътната обстановка, която може да спомогне за повишаване на доверието в сигурността на самоуправляващите се автомобили, дори когато те се движат по мокри и заледени пътища. По думите на д-р Дирк Хохайзел, член на Управителния съвет на Bosch, новата система ще предупреждава автомобила "преди той да попадне в критична ситуация".

 

Технологията взема под внимание множество възможни сценарии за атмосферната обстановка от финландската компания Foreca, което позволява на превозното средство да знае кога и къде може да бъде включено на автономен режим. Това минимизира възможността автопилотът на колата да се изключи при най-малкото влошаване на времето и пътните условия. Разбира се, това важи единствено за превозните средства, които все още не са достигнали ниво на автоматизация 4 или 5.

Очаква се новата услуга на Bosch да бъде официално пусната на пазара през 2020 г., като в началото ще разчита изцяло на информацията за времето на Foreca. В бъдеще обаче, тя ще взема предвид и данните, споделяни от самите автомобили, които я използват. Това ще я направи по-точна и надеждна, тъй като тепърва броят на автономните превозни средства се очаква да расте главоломно.

Това е поредното иновативно решение, създадено от Bosch. В последните години компанията обръща изключително внимание на подобни разработки, за което свидетелства и фактът, че преди малко повече от месец откри нов офис за своето развойно звено у нас - Bosch Software Innovations. Като цяло в подобни структури на германската компания работят над 600 специалисти, чиято работа е насочена преимуществено към разработка на решения, свързани с Интернет на нещата и концепцията “умен град”.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X