Нови Технологии

38% от компаниите в ЦИЕ обмислят въвеждането на система за управление на печатни услуги

Computer World

Към момента малко от компаниите в Централна и Източна Европа имат интегрирана система за управление на печатни услуги, но 38% от тях заявяват, че обмислят подобна стъпка в близко бъдеще. Това показват резултатите от изследването на Cannon - Office Insights 2017 – което обхваща страните в региона и изследва тяхното отношение към дигиталните технологии. Според резултатите компаниите оценяват ползите от тях, но процесът на приемането им едва сега започва.

Иначе все повече организации в региона се стремят към въвеждане на решения за управление на печатни и облачни услуги, въпреки ограничените бюджети и притесненията относно сигурността. В проучването участват с мненията си и компании от България, което прави доклада още по-ценен за бизнеса тук.

25% от респондентите например заявяват, че в бъдеще решенията за сигурност на печата ще бъдат изключително ценни, а 20% - че смятат да повишат сигурността на документите си през следващите 1-2 години. Само 15% от анкетираните обаче са наясно с точния разход за отпечатване на една цветна страница, а едва 5% имат сключен договор за управление на печатни услуги. 22% от участвалите в допитването пък планират да въведат система за облачно управление на документи.

Услугите за сигурност също набират популярност, въпреки че компаниите в Централна и Източна Европа са по-малко склонни да бъдат в крак с последните тенденции в сигурността. Едва 35% от тях заявяват, че са напълно наясно с всички задължения към сигурността, произтичащи от вътрешно организационни или европейски регулации.

Когато става дума за облачни услуги, разходите се оказват препятствие за 17% от бизнеса, което обяснява защо 31% от респондентите заявяват, че могат да се справят без да използват такива при управлението на документи.

"Бизнесът в Централна и Източна Европа разбира, че пазарът се променя бързо. Вижда се, че компаниите оценяват и ролята на технологиите, които могат да помогнат при решаването на нарастващите предизвикателства и обема документация. Окуражаващо е да се види усвояването на услугите за управление на документи и развитието към по-добри решения за сигурност. Специално в сферата на сигурността ефективната подкрепа и напътствия от опитни партньори могат да играят важна роля“, коментира Християн Стоянов, мениджър „Бизнес развитие" на Cannon-България.

Проучването Canon Office Insights интервюира 2550 служители в различни офиси, включително началници, мениджъри и крайни потребители, в 24 държави в Европа, Евразия, Африка и Близкия Изток. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X