Нови Технологии

Експерти ще дискутират тенденциите и предизвикателствата в развитието на IIoT

Computer World

“Интернет на нещата” (IoT) малко по малко от концепция се превръща в огромна екосистема, включваща милиарди устройства в една глобална мрежа, която променя из основи начина, по който функционират редица бизнес сегменти. Индустирята е една от сферите, в които това е най-осезаемо, като IIoT (индустриален Интернет на нещата) постоянно добавя нови функционалности към различните системи, включително дистанционно управление, оперативни анализи, възможност за изпреварваща поддръжка и т.н. 

В същия момент обаче, тази оптимизация на процесите води след себе си и много предизвикателства, най голямото от които е свързано със сигурността на индустриалните мрежи и платформи. Още повече, че IIoT тепърва ще се развива като технологична ниша и ще заема все по-важна роля в производствения процес по пътя към т.нар. Индустрия 4.0 както в глобален мащаб, така и в рамките на българския пазар.

Но какъв е потенциалът за развитие на индустриалния IoT и в кои сфери той ще има най-голямо приложение? Как може да се гарантира сигурността на тези толкова важни системи? Доколко тази концепция е навлязла у нас?

В търсене на отговорите на тези и много други въпроси ICT Media събира на едно място експерти от различни области и представители на някои от най-големите компании у нас, за да споделят своя опит в сферата на IIoT в рамките на онлайн дискусия на тема "Интернет на нещата в индустрията".

Събитието ще се състои на 17-ти април 2018 г. от 10:30 часа. За регистрация ТУК.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X