Нови Технологии

BYTON и Aurora ще си партнират в сферата на автономните електромобили

Computer World

Новият китайски производител на интелигентни електромобили BYTON обяви, че ще си партнира с Aurora, разработваща технологии за самоуправление. Byton се определя като конкурент на Tesla в премиум сегмента. Партньорството с компанията от Силициевата долина Aurora ще позволи на BYTON да включи в своите разработки възможности за автономно управление от ниво 4 (L4), което ще изстреля компанията сред първата група производители, които ще пуснат на пазара автомобили от категория L4 и евентуално L5.

През следващите две години компаниите съвместно ще провеждат пилотно разгръщане на системите за автономно управление L4 на Aurora в моделите на BYTON. Освен това, двете организации ще проучат и възможностите за използване на системата за самоуправление в серийни автомобили. Според Сдружението на автомобилните инженери, автономните превозни средства от типа L4 могат да се движат независимо в повечето среди, с уточнението, че хората все пак могат да се нуждаят или да изберат да карат в някои условия.

"BYTON е проектиран за ерата на автономното шофиране. Радваме се да си сътрудничим с Aurora, тъй като те се фокусират най-вече върху мисията да осигурят предимствата на автономното шофиране в световен мащаб по един безопаснен и бърз начин", казва д-р Карстен Брайтфелд, Главен изпълнителен директор и съосновател на BYTON.


BYTON и Aurora ще си партнират в сферата на автономните електромобили

© Computer World, Computerworld.bg

Д-р Даниел Кирхер, президент и съосновател на BYTON, добавя: "Убеден съм, че Aurora ще ни помогне да постигнем целите си като иноватор в сферата на интелигентните премиум електрически автомобили с автономно задвижване от типа L4 и L5".

Крис Урмсън, главен изпълнителен директор на Aurora, заяви, че в компанията му са развълнувани от възможността да си сътрудничат с BYTON за постигане на по-нататъшната си цел - бързо, широко и безопасно предоставяне на автономни автомобили.

В началото на януари по време на CES 2018 в Лас Вегас BYTON направи премиера на своя  концептуален модел и обяви плановете си за проектиране и изграждане на елегантни премиум електрически автомобили за китайския, американски и европейскя пазар. Продажбите ще започнат в Китай през 2019 г., а продажбите в САЩ и Европа се очакват през 2020 г.

Пак в началото на януари т.г. два от водещите автомобилни производители в света - Volkswagen Group  и Hyundai също обявиха партньорства с Aurora Innovation. Стремежът им е да използват технологиите на Aurora, за да ускорят пускането на автономни автомобили по пътищата. Hyundai ще използва технологията на Aurora в свой SUV модел, който бил най-подходящ за автономно шофиране. Volkswagen пък планира да вгради технологията за самоуправление в редица свои модели, включително ванове, камиони, микробуси и др.


© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X