Нови Технологии

Schneider Electric представи платформата EcoStruxure в рамките на „Форум иновации 2017“

Computer World

В рамките на “Форум иновации 2017”, който се провежда в Пловдив, Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт, представи своята платформа за цялостни IoT клиентски решения за сгради, мрежи, индустрии и дейта центрове - EcoStruxure, базирана на новите дефиниции за електроразпределение и автоматизация, разработени от компанията.

Форумът е най-голямото събитие, организирано от технологичния гигант в Източна Европа, и дава възможност на партньори и клиенти на компанията да се запознаят с най-новите решения в областта на енергийния мениджмънт, автоматизацията и „Интернет на нещата“ (IoT).

Форум иновации“ не е просто място, където споделяме визията на Schneider Electric за тенденциите в сферата на енергийния мениджмънт. С това събитие ние представяме бъдещето днес, което развиваме и надграждаме всеки ден. Убеден съм, че пътеката която проправяме ще промени начина, по който специалистите работят, планират и измерват резултатите“, коментира Йонуц Фаркаш, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Македония и Косово по време на официалното откриване на събитието.

Точно такива са и амбициите на компанията при разработката на платформата EcoStruxure. Тя обхваща няколко основни направления като интелигентното управление на процесите в сгради (EcoStruxure Building), индустриални обекти (EcoStruxure Industry) и електроразпределителни дружества (EcoStruxure Grid).

Прочетете още: Shneider Electric представи платформа за цялостни IoT решения

Като част от платформата EcoStruxure Building, Schneider Electric представи иновации в устойчивите, интегрирани технологични решения, осигуряващи видимост и контрол на всички съоръжения и подсистеми в сградите (хотели, големи търговски обекти, болници и т.н.). Така се подпомагат всички свързани системи да работят по-ефективно, а специалистите да анализират и управляват резултатите по-добре, което пести много време и ресурси.

От технологичния лидер акцентираха и на друго направление на EcoStruxure - EcoStruxure Power, като най-голямо внимание бе отделено на концепцията за Smart табла. Решението на Schneider Electric позволява намаляване на сметките за електричество чрез постоянен мониторинг върху енергийното потребление и състоянието на консуматорите, минимизирайки риска от технически повреди. По този начин се подобрява оперативната ефективност на сградата и се гарантират по-малки загуби за бизнеса.

Освен това, експертите на Schneider Electric представиха и иновативни архитектури за автоматизация на процеси, част от платформите EcoStruxure Plant и EcoStruxure Machine, които гарантират киберсигурност с вградено програмно осигуряване и поддръжка на криптирани връзки и комуникации между местните приложения и тези, интегрирани в облачна инфраструктура.

По време на панела за интелигентни мрежи „Smart Grid” фокусът падна върху иновациите в решенията за оптимално управление на мрежите и намаляване на периодите на прекъсване на токозахранването. Основен момент бе представянето на продуктите за откриване и разрешаване на проблеми, възникнали във въздушни линии и подземни кабелни трасета. Специално внимание бе отделено и на най-новия продукт за телеуправление - Easergy T300, който контролира и управлява СрН мрежи, и обезпечава връзката с диспечерските центрове при повреда.

В истински поглед в бъдещето пък се превърна лекцията за технологията EVlink - решение за бързо зареждане на електрически автомобили, което позволява 80% от капацитета на батерията да бъде зареден за по-малко от 30 минути. EVlink е иновативното решение на Schneider Electric, чрез което се преобразува променливия ток от зарядната станция в постоянен ток и ограничава максимално тока на включване.

Гостите на събитието се срещнаха и с утвърдени специалисти от България и чужбина, които представиха предизвикателствата, с които съвременните технологични решения се справят, в контекста на оптимизирането на процесите за мониторинг, анализ и мениджмънт на електропотреблението. Важен момент в програмата беше и лекцията за концепцията за IoT и какво е следващото ниво на иновации, свързани с нея.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X