Нови Технологии

Google пусна хиляди безплатни 3D модели в платформата Poly

Computer World

Google разшири портфолиото си от виртуални 3D услуги. Компанията стартира нова платформа за 3D активи – Poly, която ще бъде на разположение на VR и AR разработчиците. Платформата дава възможност за разглеждане и изтегляне на хиляди 3D обекти и картини и е напълно интегрирана с останалите инструменти за визуализация на Google като Tilt Brush и Blocks. Обектите са във формат OBJ и могат да бъдат изтеглени за широк спектър от приложения - от Cinema 4D и Maya до най-новия 3D софтуер на Adobe.

Вижте как работи платформата във видеото на Google:

Този ход на интернет гиганта е насочен към развитието на 3D технологиите и дава достъп на разработчиците до огромна база данни - от роботи и сладоледени кофички до цели концепции за непознати светове и всевъзможни пейзажи.

Разбира се, от Google са помислили и за креативността на разработчиците, като са заложили възможност за манипулация на изображенията. Ако сметнете, че роботът се нуждае от повече оръжия, можете да ги добавите без никакви проблеми. Ако искате да правите промени в 3D изображение, просто заредете обекта в Tilt Brush или Blocks, реализирайте идеите си, а Poly автоматично ще ги валидира и ще ги прикачи към оригиналния вариант.

Платформата позволява и директно качване на OBJ файлове, а това я прави изключително подходяща за разработчици, които използват VR, Google ARCore или новия ARKit на Apple.

Но не си мислете, че Poly е само за тях - всеки може да използва платформата, за да се наслади на огромната колекция от 3D обекти в мобилен или десктоп браузър. След като намерите нещо, което ви харесва, можете да създадете GIF и да го споделите или да го модифицирате в други VR приложения.

IDG News Servrice

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X