Нови Технологии

Eaton показа в София автоматизирани и интелигентни енергийни решения

Владимир Владков

Владимир Владков

Най-новите продукти в областта на съхранението и разпределението на енергията представи на 7 и 8 юни т.г. в София на своите партньори и клиенти ЕАТОN. Своеобразното пътуващо изложение „Мобилна техника“ даде възможност на компанията да покаже в интерактивен формат своите продукти и решения.

По време на изложението специалистите нa EATON проведоха общо 5 семинара, обхващащи следните теми:

  • Aвтоматизация Eaton 2017
  • Решения на Eaton за приложения в сегменти като инфраструктура, центрове за данни, промишлени процеси.
  • Електрическо оборудване за средно и ниско напрежение по стандарт IEC
  • Система за осветление и безопасност на Eaton
  • Live Safe – Намаляване на рисковете от пожар чрез устройства за откриване на електрическа дъга
  • Оптимизиране консумацията на електричество в сградите с помощта на решения за съхранение на енергията, предлагани от Eaton.

На изложението бяха представени нови решения за управление на енергията, както и оборудване, което илюстрира най-новите иновациии на компанията относно съхранение на енергията за индустриални, инфраструктурни и корпоративни сгради чрез xStorage Building и xStorage Grid - решения за съхранение и управление на енергията в жилищата. Решението MCC осигурява интелигентно разпределение на енергията.

Новост в портфолиото на Eaton са системите за осветление, като специалистите на Eaton България показаха осветителните тела за индустриални помещения и за опасни зони. Бяха показани и решения за повишен контрол и безопасност в домовете чрез устройства за откриване на електрическа дъга. „Стремим се да покажем, че Eaton е доставчик на комплексни решения“, обясни  Калин Георгиев, търговски мениджър в Eaton Industries България. Освен много добри UPS решения за сървърни зали и центрове за данни, компанията предлагав портфолиото си ракове за ИТ оборудване, интелигентни устройства за разпределение на енергия (ePDU), a от тази година и софтуер за управление на Small & Medium Data Centers (IPM Infra). Компанията е реализирала и много проекти в големи центрове за данни, включително за клиенти като Microsoft, Facebook, и инсталирани мощности от порядъка на няколко гигавата.


Eaton показа в София автоматизирани и интелигентни енергийни решения

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Новостите през 2017 г.

В центровете на данни все повече се предпочитат модулни системи. Именно подобно UPS решение е Eaton 93PM, което може да се конфигурира в широк диапазон от 30 до 200 kW в един шкаф, а при паралелно свързване на няколко шасита системата осигурява дори до 1600 kW. Всяко шаси има 7-инчов LCD дисплей, както и LED подсветка, като позволява лесна визуализация за състоянието на системата чрез различна подсветка.


Eaton показа в София автоматизирани и интелигентни енергийни решения

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Друга интересна новост която бе презентирана на една от семинарните части при Eaton е решенията със суперкондензатор XLM. В комбинация с Eaton UPS разработените от инженерите на Eaton суперкондензатори предлагат нов клас решение за резервно захранване, което е изключително надеждно, много икономично и не изисква поддръжка.

Умни „батерии“ за дома и индустрията

Безспорно една от най-интересните новости от компанията са решения за съхранение на енергията - xStorage. Тези системи са разработена съвместно с Nissan и дават възможност за запазване на енергията, генерирана обикновено от възобновяеми енергийни източници. За целта се използват литиево-йонни батерии. Освен индустриалния вариант xStorage Grid, Eaton предлага и решение за сгради - xStorage Buildings, както и система за дома xStorage Home. С иновативен дизайн тип „картина“ устройството може да намери място във всекидневната, а освен това може да използва вече използвани батерии от електромобила Nissan Leaf, давайки им „устойчив втори живот“ и по-добра грижа за околната среда.


Eaton показа в София автоматизирани и интелигентни енергийни решения

© Владимир Владков, Computerworld.bg

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X