Нови Технологии

Алтерко проби в Австрия, телекомът A1 ще продава детския часовник MyKi

Владимир Владков

Алтерко Роботикс успя да пробие и Западна Европа, сключвайки договор с австрийския телеком А1, който ще предлага умните детски часовници MyKi.

Българската компания ще доставя на най-големия австрийски мобилен оператор детския GPS/GSM часовник, който ще е наличен в цялата мрежа на оператора в Австрия. Абонатите на А1 ще получат часовника с включена SIM карта срещу 9,90 евро на месец при подписване на абонаментен договор за подходящ тарифен план.

„Щастливи сме, че популярността на MyKi не стихва и продуктът ни е вече в продажба в Австрия, заявява в прес съобщение Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. – А1 е най-големият мобилен оператор в Австрия и първият телеком в Западна Европа, който пуска часовника ни в продажба. Междувременно, интересът към MyKi от страна на операторите в Англия, Франция и Германия е също много голям и текат тестове. Надяваме се скоро да можем да се похвалим с добри новини и от тези страни“, добави той.

Компанията започна да продава детския GPS/GSM часовник MyKi Watch в България в търговската мрежа на Мтел през декември 2015 г. След една година продадените часовници надхвърлиха 5 пъти очакваните 10 000 бройки. В България часовниците MyKi се предлагат и в магазините на Теленор от есента на 2016 г. “Днес часовници MyKi се използват от деца в над 56 държави. Часовникът е единственият продукт за деца, който се предлага и от T-Mobile в Албания, Румъния и Хърватия”, добавя Димитров.

Алтерко Роботикс планира още през следващия месец да пусне нов продукт, който ще бъде от полза за всяко семейство.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X