Нови Технологии

Български вафли предложиха иновативно приложение за добавена реалност

Владимир Владков

Владимир Владков

Мобилно приложение с вградена технология за добавена реалност (AR) предложи на своите потребители компанията „Престиж-96“. Иновацията е използвана за един от най-популярни продукти на фирмата вафлите Ная. Разработеното мобилно приложение scanAR позволява на „нарисуваната“ на опаковката Ная да „оживее“.

Децата могат да видят как героинята от различните опаковки танцува и говори в различна виртуална среда, облечена в различен тоалет и изпълнявайки различни танци. (вж. в YouTube канала на Престиж-98 демонстрация на танца):

Приложението scanAR е безплатно и може да се свали на смартфони и таблети, работещи с мобилни операционни системи Android и iOS. След като си купят продукт в промоционална опаковка и инсталират приложението, потребителите могат да насочат мобилното устройство към лицето на кутията и героинята Ная ще се появи под формата на 3D холограма, която говори и танцува. „Потребителите ще могат да „вземат“ героинята в ръка и да се снимат с нея. А за тези, които обичат да играят, има и добавена състезателна игра“, обясняват от „Престиж-96“

Мобилното приложение е разработено от младата българска фирма iGreet, а дизайнът е дело на дизайнерите от друга стартъп компания Viarity. „Добавената реалност все още не е широко разпространена в България, но в чужбина тя набира все по-голяма популярност. Използвайки добавената реалност, „Престиж“ предоставя на своите потребители възможност да се запознаят с Ная по един нов, интересен и увлекателен начин“, обясняват от компанията.

Мобилното приложение може да работи правилно на устройства на Apple, използващи iOS 8.0, или по-висок клас, а при устройствата с Android се изисква версия 5.0 или по-висока, както и задължително наличие на задна камера. При ползване на приложението свободната памет на устройството трябва да е минимум 50 MB.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X