Нови Технологии

MWC 2017: Интегрирано IoT решение на Intracom подпомага умните градове

Владимир Владков

Интегрирано решение за управление и осребряване на инвестициите в областта на Интернет на нещата (IoT) ще представи на Световния мобилен конгрес в Барселона Intracom Telecom, съобщиха от българския офис на телекомуникационния системен интегратор.

Решението е предназначен за общини и затворени големи комплекси, като целта му е да създаде интерактивна и успешна връзка между операторите на умния град и гражданите, интегрирайки информацията от многобройни вертикали. Сред тях са области като умно паркиране, умно осветление, управление на отпадъците и мониторинг на шума и трафика.

„IoT платформата на Intracom Telecom използва набор от хоризонтални IoT компоненти, както и мощни отворени интерфейси API, чрез които да се улесни обменът на данни между разнообразни датчици и устройства“, обясняват от компанията.

Платформата е придружена от среда за обединено управление и контрол, която осигурява на едно място информация за свързваните интелигентни общински активи и дава възможност за пълен мониторинг на състоянието и употребата на всички ресурси. Освен това с нейна помощ се разпознават ситуации, при които възникват грешки, и се осъществява цялостно автоматизиране и оптимизиране на процесите.

Intracom Telecom разработи интегрираното IoT решение, за да даде възможност на общините, доставчиците на услуги и предприемачите да реализират проекта за умен град и да построят града на бъдещето“, коментира Никос Веленцас, заместник-генерален мениджър на бизнес отдел „Услуги“ в Intracom Telecom.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X