Нови Технологии

Мтел пусна новия смарт часовник за деца MyKi Touch

Владимир Владков

Владимир Владков

Новият модел на хитовия детски смарт-часовник MyKi Touch вече се предлага от Мтел, съобщиха от оператора. Новото устройство на българския разработчик Алтерко Роботикс вече има цветен 1,22-инчов сензорен екран, усъвършенстван дизайн, по-прецизна определяне на местоположението и редица други подобрения. Устройството бе показано от Алтерко на изложението CES 2017 в Лас Вегас.

Часовникът се предлага от телекома от 1 февруари с тарифни планове Мтел безкрай, като в комбинация с план Мтел безкрай М то струва 1,99 лева на месец, или общо 47,76 лв. за две години, а при плащане в брой цената му е 39,99 лева. Тарифният план Мтел безкрай М е с месечна такса 15,99 лв. и включва неограничени разговори към Мтел абонати (без номера от виртуалната мрежа bob) и 400 минути на месец към всички национални мобилни мрежи.

GPS локацията на детския часовник е усъвършенствана, като разчита на връзка с до 24 сателита, или двойно повече от тези в предишния вариант на MyKi.

Цветният сензорен дисплей на MyKi Touch е с резолюция от 240х240 точки, а менюто за управление е съставено изцяло от изображения. Те са по-лесно разбираеми за децата. Устройството ще се предлага първоначално в две цветови комбинации – синьо-зелено и жълто-червено.

 


Мтел пусна новия смарт часовник за деца MyKi Touch

© Владимир Владков, Computerworld.bg

 

MyKi Touch запазва и всички досега налични възможности като бързо избиране, задаване на безопасни зони, SOS бутон, акселерометър, разговори с родители и роднини. Устройството осигурява разговори с до 20 предварително зададени номера, а с новия модел детето ще разговаря и с други притежатели на умния часовник.

Устройството разполага с няколко мелодии, вибрация, профили, промяна на силата на звънене и т.н. Детето може да намалява звука и да ограничава повикванията и така спокойно да носи часовника, когато е в час. В какъвто и да е режим обаче опцията за спешни повиквания е винаги активна, подчертават от Алтерко.

Новият модел е предназначен за деца на възраст между 7 и 10 години, докато при MyKi възрастовото ограничение е между 4 и 8 години, допълват от оператора.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X