Нови Технологии

Интерактивен уеб сайт създава аватари за децата

Владимир Владков

Актрисата Надя Петрова (NADIA) в партньорство с телевизионния канал Cartoon Network е създала поредица от забавни видео примери, чрез които показва на децата как да бъдат по-добри в ежедневието, помагайки на близки и съседи. Всяко момиче или момче може да намери своя #Реактифактор на интерактивния сайт powerpuffyourself.com и да си направи аватар, а след това да сподели снимка или видео с добър социално-отговорен пример.

Сайтът допълва популярната анимационна поредица по Cartoon Network “Реактивните момичета“, а сегашната инициатива стимулира децата да правят добро в името на природата, използвайки своята уникалност и оригиналност, коментира NADIA.

В поредицата „Реактивните момичета“ (заглавието на английски е Powerpuff Girls) 3 момиченца със супер сили винаги „бдят“, за да спасят света. Жонглирайки със задачи като ученето на уроци, спасяването на света преди часа за лягане и залавянето на гигантски чудовища, те доказват, че са точните хора да носят тези отговорности, обясняват от Cartoon Network.

„Основната цел на кампанията е да вдъхне увереност на подрастващите момичета и момчета да осъзнаят както своята уникалност, така и че тя може да им помогне да направят света едно по-добро място чрез реални действия, разчитайки на своя #Реактифактор“, допълва актрисата. В един от видео примерите тя показва, че дори почистването на снега пред съседите може да помогне за това.

Специалната съставка #Реактифактор е част от движението „Превърни ме в Реактивка“, което според анимационния канал е придобило световна популярност и в момента има над 12 милиона изтегляния. Към сериала са разработени и купчина безплатни онлайн игри.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X