Нови Технологии

Скъпият е-скутер INU би паснал на бизнес потребители в големия град

Владимир Владков

Големи градове като Ню Йорк, Сан Франциско и Лондон привличат тълпи от млади професионалисти, много от които нямат собствена кола. Израелската компания Green Ride се надява да развие именно този пазар на млади градски потребители със своя INU – персонален високотехнологичен електрически скутер.

INU дебютира на CES 2015. Миналият декември компанията отвори първата си изложбена зала в Пало Алто, Калифорния, още преди старта на продажбите на скутера.

В залата имаше две от тези модерни превозни средства, едното от които сгънато, за да демонстрира портативността на INU. На практика INU е разработена така, че да се сгъва автоматично или с жест, или с гласова команда, или през смартфон приложение. Но портативността не е единственият плюс на модела.

Скутерът INU в сгънато състояние

„Смятам, че революцията при потребителските продукти идва от изживяването на потребителите“, каза Ори Дадууш, CEO на Green Ride.

За да подобрят именно потребителското изживяване, дизайнерите са снабдили INU с вграден компютър, който включва GPS, Wi-Fi и дори SIM карта в малко по-скъпите модели.


Скъпият е-скутер INU би паснал на бизнес потребители в големия град

© Владимир Владков, Computerworld.bg

„Ако се приближите до скутера, той се свързва с вашия смартфон (под iOS или Android), а след това се сдвоява с компютъра на скутера“, обяснява Дадууш.

И така, колко би струвал подобен високотехнологиче скутер? Доста скъпичко. Цените започват от $2999 за изминаваш 12 мили модел и стига до $4999 за модел с пробег 24 мили, като той включва и SIM карта. Потребителите могат да си запазят INU и онлайн. Досега компанията е получила 19 резервации за е-скутерите, чието изпращане ще започне през септември.

IDG News Service

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X