Нови Технологии

Български проекти в космическата индустрия ще бъдат финансирани от ЕКА

Computer World

Успешно е приключила първата тръжна процедура на Европейска космическа агенция (ЕКА) за България по Плана за европейските коопериращи държави. По нея са кандидатствали около 50 български участници, като одобрените проекти са 5 на обща стойност 787 000 евро, съобщи националният представител на ЕКА за България и началник на политическия кабинет на министъра на икономиката Филип Кирев по време на семинар „Информационен ден за ЕКА за България“, организиран от Министерство на икономиката и ЕКА. 

Кирев изрази надежда, че с предстоящото представяне на втора процедура ще се засили интересът на потенциалните участници и ще привлече много конкурентоспособни проекти. „Надявам се, че с подобни информационни кампании, които ще бъдат организирани и в бъдеще, вниманието на заинтересованите страни ще бъде насочено към активно участие с проекти в тръжните процедури на ЕКА, в областта на летателния хардуер, научноизследователска дейност с индустриално приложение, космически приложения, продукти и услуги, и образователни дейности.“ 

На 10 октомври 2016 г. цялата информация за възможностите за кандидатстване във втора тръжна процедура на Европейска космическа агенция (ЕКА) за България по Плана за европейските коопериращи държави ще бъде публикувана на сайта на ЕКА - http://www.esa.int/ESA.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X