Нови Технологии

Apple Watch 2 става за плувци, има и вграден GPS

Владимир Владков

Почти 2 години следа като Apple Watch бе представен през 2014 г., Apple най-сетне дръпна завесите пред своя смарт часовник от второ поколение.

Apple Watch Series 2 има 2-ядрен процесор, по-ярък дисплей, вграден GPS и възможности за ползване от плувци. Той бе представен на събитието на Apple в сряда. Новият модел има преработен говорител, който го прави водоустойчив на дълбочина до 50 метра. Иначе новият модел прилича много на първия Apple Watch, сега известен като Apple Watch Series 1, който бе устойчив само на водни пръски.

Въпреки че Apple Watch Series 2 има вграден GPS, липсва му мобилна свързаност. Това означава, че трябва да си носите своя iPhone, за да осъществявате каквито и да е операции с данни.

Apple Watch Series 2 се появява заедно с watchOS 3, която Apple представи това лято на изложението WWDC. Той ще е достъпен от 13 септември. Най-новата версия на watchOS 3 стартира приложенията 7 пъти по-бързо, дава ви възможност да пишете с пръст съобщения, както и да споделяте свои физически натоварвания, за да се състезавате със своите приятели.

 

Apple Watch Nike+ за лекоатлети


Apple Watch 2 става за плувци, има и вграден GPS

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Apple си сътрудничи с Nike при създаването на специалната версия на Apple Watch. Apple Watch Nike+ е проектиран специално за лекоатлети от много лек алуминий и перфорирана каишка. С този лекоатлетически Watch можете просто да кажете на Siri да започне да измерва бягането. Когато свършите физическите занимания, можете да научите от дисплея пробяганото разстояние и темпото си, или да включите в режим “advanced” с повече детайли за вашите физически упражнения.

Мотивацията е основният компонент в Apple Watch Nike+. Получавате известия от типа „Днес бяга ли?“, подсещания кога за последно си спринтирал, дали времето е подходящо за тичане в парка, информация от вашите приятели, които вече са завършили кроса си. Освен това Apple Watch Nike+ има функция “Just Do It Sundays”, за да накара по-мързеливите да тичат поне в последния ден от седмицата. Покупката на Apple Watch Nike+ ви осигурява и членство в клуба Nike+ Run Club, в който ще получите персонални треньорски препоръки, както и достъп до маратоните по целия свят.

Apple Watch Nike+ ще се продава в 4 цвята от края на октомври за $369. А за Apple Watch Series 2 има нов керамичен корпус, който е по-твърд от стомана. Apple е създала две нови каишки Hermés и нови цветове за тях.

Цената на Apple Watch Series 2 започва от $369. Първият Apple Watch Series 1 вече ще струва $269. Предварително поръчки се приемат от 9 септември, а бройките ще стигнат в магазините на 16 септември, когато излизат и новите модели iPhone 7 и 7 Plus.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X