Нови Технологии

Над 10 000 детски часовника MyKi са продадени за 6 месеца

Computer World

Само за 6 месеца от пускането на детския GPS/GSM часовник MyKi на пазара са били продадени над 10 000 бройки. Часовникът, който е разработка на българската компания „Алтерко Роботикс“, е устройство от ново поколение, което дава възможност на родителите да следят местоположението на своето дете и да общуват с него в режим 24/7. Той служи едновременно като GPS, GSM и смарт часовник и помага на родителите да са по-спокойни относно безопасността на детето, обясниха от компанията-разработчик.

„Всеки родител е по-спокоен, когато знае къде е детето му и какво прави. Изключително сме щастливи, че само за половин година с нашия MyKi осигурихме спокойствие на хиляди майки и бащи“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Алтерко“ – компанията-майка на „Алтерко Роботикс“.

„Алтерко“ обединява под шапката си четири фирми: „Теравойс“ - специализирана в разработването на мобилни приложения и SMS игри, „Алтерко финанс“ - специализирана в счетоводство и одит, „Алтерпей“ - фирма за мобилни разплащания и „Алтерко роботикс“ - стартъп компания, специализираща в разработването на IoT решения и системи. Консолидираните приходи на холдинга за 2015 г. възлизат на над 28 млн. лв. Отскоро „Алтерко“ е член на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Холдингът „Алтерко“ има над 15-годишен опит в сегмента на мобилните услуги с добавена стойност (MVAS). Компанията е със 100% българска собственост, над 90 служители и офиси в България, Румъния, Сърбия, Македония, Сингапур, Малайзия, Тайланд и САЩ, и предлага услугите и продуктите си в още над 10 държави.

Родителите могат да изтеглят специално разработеното мобилно приложение MyKi Watch безплатно както от Google Play, така и от Apple Store. Тъй като MyKi разполага с вграден GPS модул, чрез проверка в приложението MyKi Watch родителят получава информация за местонахождението на детето по всяко време. Информацията за локализацията се обновява на всеки 60 секунди в приложението.

Родителите могат да настройват „зони за безопасност“, в които обикновено се движи детето им. Например, ако от 8 до 12 ч. детето трябва да е на училище, се създава такава зона около училището и ако то напусне този обхват, MyKi веднага алармира родителя. Съща така, ако детето свали часовника, родителят получава нотификация и данни за мястото, където се намира устройството благодарение на вградения сензор за допир, посочват от „Алтерко Роботикс“.

Родителят може да получи предупреждение и ако детето се движи с необичайно висока скорост – над 50 км/ч. Тогава той може да накара часовника да се обади сам и да чуе какво се случва с детето.

MyKi e предназначен за деца на възраст от 4 до 10 години и работи с вградена SIM карта. Устройството може да осъществява обаждания до 5 номера, които са зададени от родителя през приложението MyKi Watch. MyKi също може да изпраща гласови съобщения, както и да получава текстови съобщения през чата на приложението. Родителите могат по всяко време да се свържат с детето си, стига да разполагат със смартфон или компютър.

Часовникът разполага и със SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с родител или роднина при спешен случай. След като бутонът е натиснат, MyKi започва последователно да избира въведените SOS номера, докато не се свърже.

MyKi има мека силиконова каишка, чийто диаметър може да се наглася от 13 до 18,5 см., и тежи едва 40 грама.

Часовникът е наличен в три цветови комбинации: синьо-зелено, червено-синьо и розово-жълто, а екранът е защитен с гумени предпазители във формата на усмивка. Дисплеят е с OLED осветление, щадящо очите. MyKi се зарежда през USB, а 400 mAh батерия издържа до 30 часа на постоянна работа.

Часовникът има и EUR1 сертификация и вграден акселерометър, който измерва крачките и активността на детето през целия ден и ги показва в приложението MyKi Watch.

В България смарт часовникът може да бъде закупен от официалния уебсайт на устройството http://myki.watch/ без договор и SIM карта на промоционална цена от 169 лв., в мрежата на Мтел срещу 29 лв. на месец и абонаментен план, както и в мрежите на T-Mobile и Vala. Скоро предстои пускането на MyKi в продажба в още 4 държави, разкриха от „Алтерко Роботикс“.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X