Нови Технологии

Luxoft и QNX ще създават съвместни интелигентни решения за шофьори

Computer World

Началото на технологично партньорство обявиха софтуерният разработчик Luxoft Holding и QNX Software Systems, дъщерно дружество на BlackBerry. То е фокусирано върху разработката на усъвършенствани системи за подпомагане на водачите на МПС – т.нар. ADAS (advance drive assistance systems).

Luxoft ще използва своя опит в моделирането на пътната обстановка, основан на алгоритми за проследяване на обекти като превозни средства, пешеходци, фасади на сгради, както и на пътните знаци. Пресъздаваната детайлна картина на пътя ще може да се интегрира в работата на платформата QNX OS. Софтуерният разработчик ще използва своята софтуерна платформа CVNAR, която включва решения за добавена реалност, включително навигиране, проследяване на точки на интерес (POIs) и задаване на упътвания към крайната дестинация.

"Ентусиазирани сме, че ще работим заедно с QNX по създаването на нови ADAS технологии за клиентите ни сред глобалните автопроизводители и основните доставчици на автокомпоненти, които все повече търсят решения, допринасящи за автономното шофиране – споделя Георг Дол, управляващ директор на Luxoft Automotive. – Имаме солиден опит в технологиите за компютърна визуализация и добавена реалност, които ще дадат възможност за създаване на следващото поколение проектори на информация върху предното стъкло на превозното средство. Тези проектори, съчетани с високонадеждната операционна система на QNX, ще разширят значително възможностите на нашите клиенти от автомобилния сектор за практическо приложение на системите за подпомагане на водачите от ново поколение."

"Luxoft притежава широк набор от технологии в услуга на производителите на автомобили, които включват както конкретни приложения на системите за подпомагане на водачите от най-ново поколение, така и цялостни интегрирани решения – заяви Андрю Поляк, глобален директор Бизнес развитие в QNX Software Systems. – Съвместната ни работа ще издигне на ново ниво практическите приложения на нашата технология QNX OS, която е с доказана надеждност и множество сертификати за безопасност – ключово изискване към ADAS системите поради по-високите нива на автоматизация на тяхната работа."

QNX Software Systems предлага обширно портфолио от развлекателно-информационни, телематични и акустични решения за автомобила, както и такива, свързани с неговата безопасност. Те се използват в над 60 милиона автомобила по цял свят. Над 40 автомобилни производители прилагат софтуер на QNX в продукцията си.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X