Нови Технологии

Контролерът Oculus Touch ще се появи чак в края на 2016

Владимир Владков

Дългоочакваната каска за виртуална реалност за масовите клиенти Oculus Rift ще излезе по магазините през първото тримесечие на тази година. Но ако сте се надявали да получите и контролера Oculus Touch, ще трябва да почакате още.

В своя блог развойният екип на Oculus обяви, че се „нуждае от повече време“, за да завърши работата по Touch, така че пускането му ще стане някъде през втората половина на 2016 г. Компанията потвърди, че Oculus Rift ще бъде пуснато в търговската мрежа в началото на тази година. Компанията планираше първоначално да пусне Touch през второто тримесечие на 2016 г.

В своя блог Oculus подсказа, че прави допълнителни настройки в контролера, които са причина за отлагането. „В хардуера на Touch направихме значителни подобрения по отношение на ергономиката, внедряваме и някои промени, които ще направят Touch още по-комфортно, надеждно и естествено, пише още в блога. - Внедряваме и промени, които ще подобрят разпознаването на позицията на ръката.“

Oculus показа за първи път своя контролер Oculus Touch за Oculus Rift на медийно събитие през юни 2015 г. При доставката Rift ще ползва безжичния контролер Xbox One. Комбинирането с контролер Xbox може и да е необходим ход, но след това може да се окаже по-трудно да убедят потребителите да купят отделен контролер. И ако геймърите не си купят Oculus Touch, на разработчиците ще им бъде по-трудно да създават своите игри така, че да се възползват от всички способности на Touch.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X