Нови Технологии

Philips добавя светлинни ленти към своята Hue линия LED осветление

Владимир Владков

Philips обяви на IFA 2015 още един член на своята линия осветление Hue – бели и цветни LED, монтирани в гъвкави ленти. Лепящият се гръб на Hue Lightstrip Plus ви дава възможност да залепите двуметровите ленти на почти всякаква повърхност, можете са свържете във верига няколко ленти, но максималната дължина е 10 метра.

„С Philips Hue Lightstrip Plus насърчаваме хората да проявят творческия си дух със светлината и наистина да взаимодействат с нея, се казва в съобщение на продуктовия маркетинг директор на Philips Hue Леонардо Авезано. - Нейният разтегателен дизайн заедно със свързаността и високата осветителна мощност улесняват хората при създаване на светлинното изживяване, което търсят за целия си дом.“

Подобно на LED крушките Philips Hue, LED диодите в Lightstrip Plus могат да излъчват бяла или цветна светлина с до 1600 лумена. Програмирате светлините с приложение в своя смартфон или таблет. Чрез допълнителен софтуер на Philips продуктите в линията Hue могат да взаимодействат с над 300 приложения на външни разработчици, включително едно, което е синхронизирано с вашия телевизор, така че осветлението в стаята се променя според онова, което се случва на екрана.

Защо това има значение? Независимо от високата й цена, продуктова линия Hue на Philips са едни от най-успешните LED осветителни тела на пазара. LED осветителни ленти не са нещо ново - Belkin си партнира с Osram за производството на Lightify Flex RGBW, което е съвместимо с екосистемата WeMo на Belkin за умния дом.

С цена $120 този комплект е доста по-скъп от струващия $90 Philips Lightstrip Plus (удължаващите ленти струват по $30 всяка). От друга страна, прес материалите на Philips не дават яснота дали светлините ленти включват контролер Hue или не. Комплектът на Belkin включва WeMo Link. Ако се добави Hue Bridge към цената, ценовото предимство на Philips се стопява.

Philips Hue Lightstrip Plus ще се продава от октомври.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X