Нови Технологии

Honda също ще вгражда в колите си Apple CarPlay и Android Auto

Владимир Владков

Тази седмица Honda стана поредният автомобилен производител, който ще предложи Apple CarPlay и Android Auto като вградени функции в линията автомобили 2016 Accord. Honda каза, че ще предложи смартфон приложения в своите модели Accord, които ще се появят на пазара през август.

През май General Motors обяви, че ще предложи Apple CarPlay и Android Auto в повечето си модели 2016, давайки възможност на потребителите да прехвърлят огледално приложенията от своите смартфони в автомобилните инфоразвлекателни системи.

Ходът на GM бе последват от Hyundai, която заяви, че ще предложи Android Auto в своя седан Sonata тази година. Приложението за огледално прехвърляне на смартфона е налично като софтуерно надграждане в колите от 2015.

Honda представи обновена версия 2016 Accord с вградена модерни технологии в Силициевата долина, като за първи път японската компания пуска нов модел в щатския технологичен хъб.

Моделът 2016 Accord ще бъде първият на Honda и сред първите коли от масов клас, който ще ще разполага едновременно с Apple CarPlay и с Android Auto.

Apple CarPlay и Android Auto са създадени за поддържане на безпроблемна интеграция на смартфоните и предлагат многобройни нови функции и възможности.

В Honda Accord има нов 7-инчов сензорен екран, чрез който потребителите могат да си служат с иконите и снимките точно както го правят на смартфона или таблета си, за да управляват аудио системата на колата, настройките на дисплея и други функции.

Освен музика CarPlay и Android Auto дават възможност на потребителите да ползват своите навигационни системи, да извършват обаждания, да изпращат и получават съобщения от сензорния екран или чрез гласово управление с помощта на Siri (при CarPlay). Apple CarPlay е съвместим с iOS 7.1 или по-нова ОС, както и с iPhone 5 или по-нов модел.

Android Auto е съвместим с Android 5.0 или по-нова ОС, включва Google Maps, Google Now, съобщения, музика и други мобилни приложения.

Седанът и купето 2016 Accord ще разполагат също с новия сензорен интерфейс Display Audio и с Honda Sensing, нов пакет от технологии за безопасност и подпомагане на шофирането за коли от среден клас.

2016 Accord добавя и HD Radio, предни и задни сензори за паркиране, както и други технологии, които Honda ще разкрие в следващите седмици.

Computerworld, САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X