Нови Технологии

Sony показа на разработчиците прототип на SmartEyeglass

Владимир Владков

Виждайки нарастващата популярност на Google Glass, Sony не иска да изостава в тази област. Японската компания показа прототип на своя SmartEyeglass на конференцията Wearables DevCon, проведена близо до Сан Франциско, като се опитва да предизвика интереса на разработчиците, които ще трябва да пишат приложения за устройството.

Подобно на Google Glass, SmartEyeglass показва информация точно пред очите на потребителя. За разлика от Glass, която има малък призматичен дисплей, прототипът на Sony прилича повече на нормален чифт очила и показва информация в зелено през чифт прозрачни лещи.

 

 

Във видео, което показва неговите способности, потребителите ходят из летище и получават указания за посоката към гишето за чекиране, които изскачат над очилата им. Други възможности за употреба включват показване на последните спортни резултати и имената на играчите, докато гледате мач по американски футбол, изпращане и получаване на текстови съобщения, както и известия за пропуснати повиквания.

Очилата имат бинокулярен тип дисплей, който отдалечава текстовете, така че стават по-удобни за четене. Те имат и вградена камера, микрофон и сензори, подобни на тези в смартфон, включително акселерометър, жироскоп и компас.

Устройството все още е прототип и не е в толкова напреднал стадий като Google Glass. Работи през отделен кабелен контролер през тъчпад, който има бутони за навигация, захранване и камера. В момента очилата работят, свързани към Android телефон. Приложенията за очилата се стартират върху телефона и взаимодействат с него през Bluetooth или Wi-Fi.

Sony каза, че разработва пакет за софтуерни разработчици, базиран върху рамката за нейния SmartWatch 2. Не каза обаче кога SDK или прототипът ще бъдат достъпни.

IDG News Service, Сан Франциско

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X