Нови Технологии

Камера и смартфон могат да подобрят сигурността при шофиране

Computer World

Решение за базирано на камера и смартфон предоставя възможности, предоставяни от висок клас автомобили е представила южнокорейската компания GT по време на изложението Ceatec 2013. Насочената напред и разположена зад челното стъкло на автомобила камера предава изображението чрез Wi-Fi на Android устройство, чиито софтуер разпознава различни рискови фактори.

Решението може да уведомява водача ако той не спазва дистанция с останалите участници в пътното движение и ако се отклони от пътната лента. С подобни функционалности намират се окомплектоват автомобили от висок клас на някои производители и засега не са достъпни при по-евтините модели.

Камерата действа и като видеорегистратор, чието 720p видео се записва в паметта на смартфона, благодарение на софтуера на корейските разработчици.

Приложението и камерата бяха представени на изложението Ceatec, което се провежда между 1-и и 5-и октомври в Чиба, Япония.

Очаква се решението да стане достъпно за широката публика по-късно през настоящата година на цена около 100 долара, в която влиза софтуерът и камерата.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X