Нови Технологии

IBM и Continental ще разработват модерни автомобилни технологии

Computer World

Доставчикът на технологии за автомобилната индустрия Continental и корпорацията IBM обявиха споразумение за сътрудничество при изграждане на автомобилни решения за “свързаност” по време на голямото автомобилно изложение в Европа – Frankfurt Motor Show (IAA), провеждано от 12 до 22 септември.

В основата на споразумението е развитието на облачна платформа, която ще позволи на автомобилните производители да доставят голям кръг от услуги за автомобила като дистанционно софтуерно обвновяване и способност за контрол на автомобила по интернет, елиминирайки по този начин скъпи и некомфортни посещения в сервиз.

“Предвиждащото” шофиране ще бъде реализирано от Continental и IBM чрез следващо поколение платформа за “електронен хоризонт”, която реално ще довете до автоматизираното управление. Автомобили с вградени сензори не само ще приемат данни, но и ще предават информация като местоположение и скорост към облака, където данните ще бъдат обработвани, анализирани и ще бъдат използвани за основа за решения. Резултата ще бъде карта в реално време, която ще позволи на автомобила буквално да “погледне зад ъгъла”.  

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X