Нови Технологии

Летище Гетуик тества система за разпознаване по ириса

Computer World

Летище Гетуик (Gatwick Airport) започна тестове на автоматизирана бординг система на самообслужване, наречена MFlow, за разпознаване на пътниците по ириса на окото. Такава система за пръв път се изпробва в авиоиндустрията, твърди операторът на летището.

Биометричната система, разработена от Human Recognition Systems (HRS), вече се използва от пасажери на избрани полети на Северния терминал на летището. Пътниците се чекират, като самостоятелно използват специално предназначени за целта места за оставяне на чекиран багаж и система за биометричен достъп чрез сканиране на ириса. За хората, които пътуват само с ръчен багаж, сканирането се случва при местата за проверка на билети. Системата асоциира данните за ириса на всеки пасажер с неговата бордна карта, за да потвърди идентичността му.

Този иновативен тест е отличен пример за това как използваме най-новите технологии, за да оформим бъдещето на пътуването през нашето летище“, коментира Крис Болдуин, който отговаря за процесите по управлението на промяната в Летище Гетуик.

HRS беше доставчик на системи за биометричен контрол на достъпа за Олимпийското градче на Летните олимпйски игри в Лондон миналата година.

Computerworld Великобритания

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X