Нови Технологии

Технологии на HP са в основата на създаването на приключенската комедия “Круд”

Computer World

От HP разкриха, че филмът “Круд” на студиото DreamWorks Animation е създаден с помощта на технологии на корпорацията. Приключенската комедия  ще дебютира по кината в България на 29 март 2013 г. . Конвергираната структура на HP, състояща се от сървъри, сторидж, мрежи, услуги, софтуер за управление и работни станции, както и принтери и дигитално рендиране, са били част от  високопроизводителната основа, необходима за посрещане на художествените нужди на студиото. 

Продукцията “Круд” е изисквала над 80 милиона часа за рендиране на изображения от 3D модели. За да се съживят образи като Груг, свръхзагриженият баща, и Ееп, тийнейджърката бунтарка, DreamWorks Animation е разчитала на HP ProLiant сървъри и HP Enterprise Services в рендиращи ферми на четири локации – Глендейл и Редууд Сити в Калифорния, Лас Вегас, както и Бангалор в Индия. Високата производителност, непрекъснатата изчислителна сила, предоставена от HP, е дала възможност на DreamWorks Animation да рендира огромно количество данни, необходими за продуцирането на филма.


Технологии на HP са в основата на създаването на приключенската комедия “Круд”

© Computer World, Computerworld.bg

Освен това, сървърните блейдове HP ProLiant BL460c Gen8 са осигурили на студиото повече от 40 % по-висока пропускателна способност, както и повече от 42 процента на ват по-висока производителност спрямо предишни поколения, твърдят от HP. В резултат студиото е увеличило капацитета си за рендиране до средно 500 хил. задачи на ден.

За създаването на екзотичните същества и сложните пейзажи аниматорите на DreamWorks Animation използват работните станции HP Z820 и Z800. За още по-високо полезно действие софтуерът на HP – Remote Graphics Software, е позволил на аниматорите в студиата Глендейл, Редууд Сити и Бангалор да си сътрудничат в реално време на един общ десктоп.  

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X