Нови Технологии

Умна вилица ни казва да не ядем толкова бързо

Владимир Владков

Хей, спри да ядеш.

Повечето хора хвърлят храната в устата си твърде бързо за възможностите на телата им да я обработят, което означава, че стомахът все още чувства глад, въпреки че е пълен.

Електронната HAPIfork на HAPIlabs вибрира, когато ядете твърде бързо, напомняйки ви, да забавите темпото. HAPIfork измерва времето между две отделни хапки и колко време ви е нужно, за да сдъвчете храната си. Вилицата съдържа USB памет, която съхранява информация за вашите навици на хранене, така че можете да ги заредите в приложението на HAPIlabs. Програмата предлага и обучение по хранене, така че да промените хранителните си привички.

Електронната вилица не може да брои калории, така че ако бавно ядете палачинки с шоколад, тя няма да завибрира или да ви посъветва да се отървете от сладките и да преминете на белтъци.

HAPIfork бе една от звездите на тазгодишното международно изложение CES, предимно заради иновативността си. Вилицата е първият интелигентен домакински съд на пазара.

HAPIlabs има и проследяващ уред за стандартната ви дейност, който се закача на колана или се пъха в джоба за по-задълбочен анализ на здравословното ви състояние. И за двата продукта вече могат да се правят предварителни заявки, но цените не са известни.

PC World, САЩ 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X