Нови Технологии

Новите автомобили на Kia идват с Google Maps, Google Places и гласово търсене

Computer World

Google и Kia обявиха, че ще интегрират Google Maps и Google Places в автомобилите на корейския производител. Първият такъв автомобил ще бъде новият модел Kia 2014 Sorento, който ще дебютира през първото тримесечие на тази година.

Потребителите на новите автомобили на Kia ще могат да разчитат на пълните картови и навигационни данни на Google, а също така и на гласово търсене. В допълнение те ще могат и да изпращат маршрут до автомобилите си с помощта на мобилно приложение.

Услугите на Google ще бъдат интегрирани със системата за инфозабавление (infotainment) UVO eServices на Kia, която предлага музика и филми и алармира за пътни инциденти, дава предупреждения за скоростта и известява родителите, ако децата им карат твърде бързо.

Трябва да имате достъп до пълна, точна и полезна информация, без значение къде се намирате, включително когато сте зад волана“, коментира Мики Катариа, старши продуктов мениджър в Google.

Рабоата с автомобилен производител не е нещо ново за Google. Компанията вече си сътрудничи с Audi по интеграцията на Google Earth в автомобилите на производителя, за да предостави на потребителите 3D и въздушни изображения на техните маршрути.

Освен това през последните няколко години Google работи и по собствен проект за въвеждане на автомобили, които нямат нужда от шофьори, в движението. През пролетта на 2012 г. компанията дори получи първия лиценз за такива автономни автомобили от службата за моторни превозни средства на Невада.

Computerworld САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X