Нови Технологии

LG Display създаде мобилен 5-инчов Full HD LCD екран

Computer World

Компанията LG Display официално представи 5-инчов течнокристален панел, който се явява първият продукт от този род, предлагащ Full HD резолюция. Този широкоформатен дисплей със съотношението на страните 16:9 е способен да осигури на смартфоните и други подобни устройства впечатляваща плътност на пикселите, а именно 440 точки на инч, което е повече спрямо Retina Display.

5-инчовият дисплей на LG с резолюция 1920x1080 пиксела позволява на смартфоните да предлагат качество на изображението, превъзхождащо това на Apple iPhone от четвърто и пето поколение (326 точки на инч) и iPad от трето поколение (264 пиксела на инч). Новата разработка съчетава и технологията Advanced High Performance In-Plane Switching (AH-IPS), обещаваща широк ъгъл на виждане, кратко време за отговор и подобрена яркост.

Продажбите на 5-инчовия Full HD LCD панел трябва да стартират през втората половина на тази година, а първата демонстрация на новия продукт ще се състои в началото на юни в рамките на събитието SID 2012 Display Week в американския град Бостън. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X