Нови Технологии

LG ще покаже ново поколение “умни” домакински електроуреди на CES 2012

Computer World

LG Electronics ще представи подобрена технология Smart ThinQ и новата си система за управление на консумацията на електроенергия в дома (Home Energy Management System - HeMS) на изложението CES 2012 (10-13 януари, Лас Вегас). По този начин компанията иска да демонстрира своето следващо поколение “умни” (smart) домакински електроуреди.

Съчетанието между двете технологии - Smart ThinQ и HeMS - ще осигури както по-удобен начин за справянето с домакинската работа, така и сериозно намаляване на сметките за електроенергия, смятат от компанията.Също по време на изложението посетителите на щанда на LG ще могат да видят подобрена свързаност между различните устройства – от домакински електроуреди, през Smart телевизори до смартфони и компютри.


LG ще покаже ново поколение “умни” домакински електроуреди на CES 2012

© Computer World, Computerworld.bg

Друга страна от участието на компанията ще бъдат новите й домакински електроуреди. Те са създадени, за да допълнят модерния начин на живот на потребителите и използват иновативни и практични технологии.Сред тях е хладилник от типа French-door с ултра голям капацитет и специално отделение за бързо изстудяване (Blast Chiller), който спечели наградата „Най-добра иновация” на CES 2012.

Подобрената технология Smart ThinkQ предлага повече удобство и начини за контролиране консумацията на електроенергия. Водеща функция при тази технология е Smart Manager, която представлява цялостна система за управление на запасите от хранителни продукти. Чрез нея потребителите могат да използват LCD екрана на хладилника или своя смартфон, за да проверят наличните продукти, къде се намират те в самия хладилник и кога изтича срокът им на годност. Друга функция, част от Smart ThinkQ е Smart Diagnosis, която дава възможност за бързо и удобно установяване на повреди директно от смартфони и други “умни” устройства, без да е необходимо посещение на техник.

Останалите функции, част от Smart ThinQ включват: Smart Access, която позволява на клиентите да следят работата на електроуредите си посредством “умни” устройства; Smart Adapt е функция, чрез която потребителите могат да изтеглят и инсталират последния наличен софтуер за своите домакински електроуреди. Така те ще се възползват от последните нововъведения и възможности на своите уреди, без да се налага да ги подменят с нови.

Друга важна характеристика на “умните” електроуреди на LG е, че всички те са готови за работа с “умни” електрически мрежи. Това на практика означава, че когато местните електроразпределителни дружества започнат да предлагат различно ценообразуване спрямо различните часови пояси, потребителите ще могат да настроят своите уреди спрямо тях. По този начин те ще се възползват максимално от по-ниските цени на електроенергия.

LG е използвала своите разработки в областта на “умните” технологии и на тяхна база тази година е създала цялостна домашна мрежа за домакинските електроуреди – HeMS. Системата дава достъп на потребителите до данни за електропотреблението на всички “умни” домакински електроуреди в техния дом от смартфон или компютър.

По този начин клиентите могат да следят консумацията на електроенергия и разходите си за електричество за всеки час, ден, месец или година. Те също така имат възможността да намалят количеството енергия, което използват, за да спестят средства.
По време на изложението CES 2012 LG ще демонстрира своите “умни” уреди, които използват тези технологии на практика. Сред тях се включват хладилник, перална машина, печка и други. Тези продукти също така са снабдени с четирите основни технологии, патентовани от LG, които подобряват производителността, увеличават издръжливостта и допринасят за енергийната им ефективност.

Посетителите на изложението ще бъдат от първите, които ще видят хладилника от типа French-door с ултра голям капацитет, който е снабден и с отделение за бързо изстудяване. Именно тези характеристики донесоха на продукта отличието “Най-добра иновация“ на CES 2012 година. Отделението за бързо изстудяване представлява отделна камера в хладилника, която е подходяща за напитки с малък обем. Тя може да охлади безалкохолна напитка или бира от 330 мл за по-малко от пет минути, което е я прави подходяща при неочаквани посещения от роднини или приятели.

LG ще демонстрира и перална машина с предно зареждане и голям капацитет, както и готварска печка, снабдена с технологията Infrared Grill. Последният модел миялна машина на LG също ще бъде изложена на щанда. Тя предлага бързо завършване на един работен цикъл в съчетание с по-ефективен разход на вода, чрез технологията TrueSteam.
Домакинските електроуреди на LG вече се предлагат и като елегантна серия вградени уреди с името LG Studio. Серията включва както хладилник с три отделни крила и по-малка врата вградена в основната за бърз достъп до отделни продукти, така и хладилник с индустриален дизайн от типа side-by-side (с две самостоятелни отделения от двете страни на хладилника).

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X