Нови Технологии

Samsung започна масово производство на LCD екрани с технологията Optical Sensor in Pixel

Computer World

Samsung Electronics започна масово производство на 40-инчови Optical Sensor in Pixel LCD панели, които се характеризират с наличието на високотехнологични оптични сензори. LCD екраните с тази технология улавят отражението на обект върху тях с помощта на вградени инфрачервени сензори. Благодарение на оптичен сензор във всеки един пиксел, новите екрани могат да интерпретират допир много по-прецизно в сравнение със съществуващите сензорни екрани.

Използвайки технология от следващо поколение, Optical Sensor in Pixel LCD екраните могат да разпознаят повече от 50 точки на допир едновременно, докато показват картина с Full HD резолюция и широк ъгъл на видимост.Екранът може да изпълнява самостоятелно функциите на клавиатура, мишка или скенер. Това дава възможност за многостранна употреба, която включва хоризонтална и вертикална инсталация. Закаленото стъкло на дисплея е достатъчно здраво да издържи на 80-килограмова тежест, подчертават от Samsung. 


Samsung започна масово производство на LCD екрани с технологията Optical Sensor in Pixel

© Computer World, Computerworld.bg

Тъй като екранът може да е чувствителен на едно- и многоточков допир и да излъчва образ едновременно, това създава съвсем нов модел за всеобхватна интерактивна комуникация, в сравнение с еднопосочната връзка на съвременните сензорни панели.Технологията за оптична чувствителност на всеки пиксел на Samsung дава възможност за прецизно възприятие без да се прекъсва сигнала на картината, затова тя е особено подходяща за професионални консултанти, като например брокери и финансови анализатори. Също така би била лесно използвана за eDesk приложения в училища или бизнес конферентни зали.Optical Sensor in Pixel LCD екранът се използва в Samsung SUR40 за Microsoft Surface, PC продукт с хоризонтален плот.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X