Нови Технологии

Автомобили на Audi се сдобиват с нова навигационна система

Computer World

На представяне на новия модел Audi A6 в Италия, германският производител на автомобил разкри нов вид вградена навигационна система, която използва трафик данни в реално време от INRIX, съобщава сайтът www.eurogps.eu.

Автомобилът ще започне да се предлага от втората четвърт на 2011 г. в някои европейски държави и услугата ще е част от опционален пакет, който включва Bluetooth мобилна връзка. Същите възможности се очаква да са достъпни и в Audi A8 и Audi Q7 на по-късен етап.

"Комбинацията от INRIX XD Traffic и платформата за онлайн услуги помагат на Audi да стане първият автомобилен производител в света, който да доставя висококачествени и достоверни навигационни системи, на които клиентите могат да разчитат за намирането на най-добрия маршрут и избягването на непредвидени обстоятелства по пътя", заяви Улрих Бескоу, ръководител на проекта в Audi.

За INRIX това е първото внедряване на XD трафик технологията от европейски производител на автомобили. Услугата включва технология, която изчислява скоростта на трафика по главните пътища, използвайки алгоритъм, който пресмята забавянията на стоп знаци, светофари и други подобни обстоятелства.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X