Нови Технологии

Pike Research: Над десетократен ръст на пазара на софтуера и услугите за управление на въглеродните емисии до 2017 г.

Computer World

Много компании търсят начини за ефективно и прецизно измерване на отделяните от тях въглеродни емисии, както и за тяхното намаляване, за да изпълнят правителствени изисквания, лични програми за устойчиво развитие и индустриални инициативи. Скорошен доклад на Pike Research показва, че световният пазар на софтуера и услугите за управление на въглеродните емисии ще се разшири от $384 млн. през 2009 г. до $4,3 млрд. до 2017 г., което представлява среден годишен ръст от над 40%.

Клинт Уийлок, управителен директор на компанията, отбелязва, че управлението на въглеродните емисии и развиваща се област и вече се наблюдава конкуренция между „новаците" и установилите се на сцената играчи, сред които са големи софтуерни компании и доставчици на ИТ услуги. Някои организации дори се опитват да доставят на потребителите си инструменти на ниска цена или дори безплатно. Компаниите, занимаващи се с управление на CO2, които е добре да се наблюдават отблизо през следващите години включват Accenture, PwC, Deloitte, Hara, PE International, HIS, Symantec, CA, IBM, SAP и SAS.

Pike Research прогнозира, че Северна Америка ще се превърне в лидер на пазара на софтуера и услугите за управление на въглеродните емисии до 2013 г., въпреки че в момента Западна Европа е на първо място. Почти 80% от глобалната индустрия за управление на CO2 ще бъде представена от компании от Северна Америка и Западна Европа.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X