Лаптопи

CES 2020: Intel показа прототип на лаптоп със сгъваем екран

Иван Гайдаров

Когато човек реши да си купува компютър, често се появява дилемата дали да си вземе лаптоп с голям екран или по-мобилна версия, чийто дисплей обаче отстъпва като размер. Благодарение на новата си технология за сгъваеми дисплеи обаче, съвсем скоро Intel може да остави тази потребителска дилема в историята, тъй като прототипът, наречен Horseshoe Bend, предлага най-доброто от двата варианта - малък лаптоп с голям екран. Той беше представен по време на CES 2020 в Лас Вегас.

В случая става дума за наистина голям екран - 17,3 инча - по-голям например от 16-инчовия дисплей на най-новия премиум клас MacBook Pro на Apple.

Това обаче е само един от възможните режими за работа. Можете също така частично да сгънете лаптопа и да придобие нормален размер. Потребителите могат да използва както виртуална клавиатура, така и физическа, която се прикрепя с магнит към долната част на екрана. С включена клавиатура Horsehoe Bend става обикновен 12,5-инчов лаптоп.

Лаптопът разчита на мобилния чип от следващото поколение на Intel - Tiger Lake – който оптимизира графиката и работата на изкуствения интелкт.

Новата разработка на Intel е следващата стъпка към сериозната промяна, която предстои в мобилните устройства, благодарение на гъвкавите дисплеи, и се очаква да се появи на пазара до края на 2020 г.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X