Изкуствен Интелект

Sony и Microsoft разработват съвместно AI системи за видео анализи

Иван Гайдаров

Полупроводниковото подразделение на Sony и Microsoft обявиха сътрудничество за разработване на AI системи за видео анализи за корпоративна и промишлена употреба, година след като двата технологични гиганта започнаха партньорство, насочено към разработката на игри.

В съвместно изявление, компаниите обясняват, че планират да комбинират чиповете за изображение и сензорните чипове на Sony Semiconductor Solutions с облачната AI платформа на Microsoft за производство на модерни системи за видео анализи.

Компаниите планират да вградят възможностите на Microsoft Azure AI в наскоро представения сензор за компютърно зрение IMX500 на Sony, предназначен за използване в интелигентни камери и корпоративни системи. Идеята е да бъде проектирано приложение, базирано на Azure IoT софтуер, което ще работи заедно с чиповете на Sony за предоставяне на видео анализи.

"Тази интеграция ще доведе до по-интелигентни, по-усъвършенствани камери, пригодени за използване в корпоративни сценарии, както и до по-ефективно разпределение на ресурсите между ръба и облака с цел повишаване на ефективността на разходите и консумацията на енергия", добавят от двете компании.

В допълнение към разработките на продукти, Microsoft и Sony ще работят и с други партньори по изследвания в сферата на видео анализите в лаборатории за AI и IoT иновации на Microsoft.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X