Предприемачество

MeetFrank навлиза у нас

Майя Бойчева-Манолчева

България става част от естонската анонимна платформа за търсене на работа MeetFrank. Стартъпът ще свързва кандидатите с подходящите предложения за работа с релокация. Компанията обяви, че е спечелила финансиране в размер на 1,5 милиона евро, осигурено от инвеститорите Karma.vc, Enern VC, Change Ventures и Hummingbird, с което ще започне планираната експанзия към Централна и Източна Европа.

На база на изкуствен интелект и чатбот "тайното" приложение анализира регистрираните кандидати за работа и им предлага обяви, отговарящи най-добре на техните умения, опит и изисквания за заплащане. Процесът е анонимен и не е необходимо кандидатите да огласяват публично, че си търсят работа и да изпращат CV и мотивационно писмо. Чатът дава възможност за моментална комуникация с работодателите, а новата функционалност "релокация без локация" помага на търсещите работа да излязат на международния пазар на труда.

"Кандидатите искат да намерят най-доброто предложение, но често това не се случва. Обявите за работа извън тяхната екосистема са недостъпни и те нямат никаква представа за различните възможности. Големите компании, от своя страна, много често "изпускат" най-добрите кадри само, защото не знаят как да стигнат до тях. Ние искаме да срещнем кандидатите с компаниите, които най-добре отговарят на техните ценности и виждания. В момента пазарът на труда е прекалено фокусиран върху мястото, а не върху привличането на най-добрия кандидат", коментира Каарел Холм, изпълнителен директор на MeetFrank.

Основаният през 2017 година стартъп има над 265 000 потребители, като основните му пазари са: Финландия, Естония, Литва, Латвия и Германия. Платформата среща кандидатите с над 4500 компании като Uber, PwC, Monese, Swedbank, Cognizant, Starship Technologies, Bolt и др.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X