Техавто

LG и Unity разработват симулатор за автономни автомобили

Владимир Владков

Софтуер, разработван от специалисти на LG Electronics и Unity Technologies ще позволи на разработчиците на автономни автомобили да подобрят обучителните системи за по-безопасно функциониране на автопилота. Инженерите на LG Electronics, работещи в областта на изкуствения интелект, са създали симулатора LGSVL в партньорство с експертите по машинното обучение от компанията Unity Technologies, създала водеща платформа за 3D в реално време.

Симулаторът Unity позволява едновременна работа на няколко от продуктите, поддържани от инфраструктурата на Google Cloud. Използването на облачната платформа преодолява ограниченията за обучение, тестване и проверка на нови продукти и услуги от 3D среди. "Приложения в сферата на компютърното зрение са изключително желани в областта на автомобилната индустрия", твърди Дани Ланг, вицепрезидент на отдела за изкуствен интелект и машинно обучение на Unity Technologies.

"Доверието на Unity в LGSVL симулатора за развитието на безопасна и стабилна самоуправляваща се кола е ясен признак за това, че партньорството носи ползи и за двете страни", допълва Сеоман Ким, вицепрезидент на инженерния отдел в платформата за развитие на LG. - Нямаме търпение заедно с Unity да разгледаме какви са новите възможности, за да навлязат нашите различни технологии на автомобилния пазар."

Изгледи от основната камера, камерата за сематично сегментиране, RADAR.

© LGSVL Simulator

Изгледи от основната камера, камерата за сематично сегментиране, RADAR.LiDAR също може да бъде визуализиран от симулатора

© LGSVL Simulator

LiDAR също може да бъде визуализиран от симулатора


Партньорството между двете компании в развитието на симулациите се очаква да подпомогне играчите от автомобилната индустрия, които са се насочили към автономното шофиране. Разработчиците на симулатора LGSVL ще могат да ускорят обучението на системите си, като изпробват по няколко сценария едновременно. С развитието на технологията на Unity симулаторът LGSVL може да създаде дигитални копия на среди от истинския свят с точност на сензорите, такава че автономните автомобили ще се обучават на няколко различни ситуации едновременно.

Hyundai Nexo 2018 е кросовър SUV, захранван от водородни клетки и предоставен на симулатора LGSVL. Снимка: LGSVL Simulator.

© LGSVL Simulator

Hyundai Nexo 2018 е кросовър SUV, захранван от водородни клетки и предоставен на симулатора LGSVL. Снимка: LGSVL Simulator.


Обучението и проверката на автономните автомобили е ключов пример за това как виртуалната среда може да намали риска както за колата, така и за всичко около нея, но също така позволява на бизнесите да тестват дали системите им работят под стрес преди да ги пуснат на пътя. LGSVL симулаторът комбинира технологиите, разработени от LG, с ориентираните към данните и висококачествената визуалицация на изображенията на Unity, за да позволи тестването и тренирането на по-безопасни операции от автономните автомобили, обясняват разработчиците.

LGSVL Simulator вече може да бъде свален от Github.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X