Ит Проекти

Община Бургас свързва бизнеса с изкуството в платформата БУЛЕВАРТ

Computer World

През годините Бургас се е утвърдил като град, тясно свързан с изкуството във всичките му форми. Петя Дубарова, Христо Фотев, Петко Задгорски, Георги Баев са само част от дългия списък с имена, които градът е дал на българската култура. Напълно в тон с историческата традиция Община Бургас решава с помощта на технологиите да реализира първия по рода си проект у нас, който изгражда мост между бизнеса и изкуството, и цели тяхното по-тясно сътрудничество, което да подпомогне хармоничното развитие на града.

Проектът “БУЛЕВАРТ”

Boulevart.bg (името БУЛЕВАРТ идва от комбинацията между двете думи “булевард” и “арт”) е нов проект на Община Бургас, който представлява онлайн платформа, обединяваща в единно пространство хората от бизнеса, които желаят да подкрепят развитието на изкуството в града във всичките му форми, и артисти, които търсят поле за изява.

БУЛЕВАРТ - Мрежата на сетивата - е обединяващо звено, което бизнесът и артистичните среди на града очакват отдавна. Модерната интернет платформа дава възможност на артистите да предлагат и да кандидатстват със свои проекти, което улеснява значително връзката между бизнеса и творческите индустрии, като по този начин стимулира местния бизнес и културните индустрии, за провеждане на активности и събития, чрез използване на изградената физическа и дигитална инфраструктура и създаване на нови арт пространства.

Платформата е отворена за всеки участник в инициативата, който желае да публикува информация за предстоящо събитие или културна проява. Освен с артистична и модерна визия, Boulevart.bg се отличава и с пълноценна функционалност на медиа за изкуство и арт инициативи, календар на събития и интерактивни възможности за комуникация с публиката. Към днешна дата първите обекти и артисти вече са представени с кратки видеоклипове и 360-градусови панорами, издържани в стила на проекта и града като цяло.

Кауза

Едно от основните изисквания за членство, които БУЛЕВАРТ поставя, е участниците в него да подкрепят инициативи за намаляване употребата на пластмаса, използване на зелени алтернативи на пластмасовите изделия, разделно събиране на отпадъци, изхвърляне на биологични отпадъци в компост и други.

Тя създава единна мрежа от съмишленици в града, обединени от общи ценности и визия, като по този начин вдъхва нов живот на градската среда и се превръща в неразделна част от нейното обновление и въведените от общината “умни” решения.

Визитка на ИТ проекта

Име на проекта: Изграждане на платформата БУЛЕВАРТ от Община Бургас

Възложител: Община Бургас

Изпълнител: „Иновационни системи – Бургас“ ЕООД

Дата на стартиране и приключване на проекта: Проектът стартира през месец юли 2018 г.

Категория: Местна власт

 

 

Цели

Създаването на онлайн платформата БУЛЕВАРТ цели не само развитие на публично-частното партньорство в Бургас, но и налагане на устойчива инициатива, която допринася за по-пълноценния културен живот на жителите и гостите на града и улесняване и разнообразяване на тяхното ежедневие.

Като подобрява и придава нов облик на бизнес средата в града, проектът допринася и за по-тясната връзка между работата на общинската администрация, бизнеса и арт средите, както и за реализация на техните общи цели. В допълнение работата на Община Бургас придобива по-голяма публичност и прозрачност и достига до много по-широка аудитория по разбираем и достъпен начин.

Като цяло платформата улеснява значително връзката между бизнеса и творческите индустрии и осигурява прозрачност при разходване на публичните средства.

Планове за развитие

Платформата БУЛЕВАРТ е отворена за нови участници, които искат да допринесат за обогатяване на културния живот в Бургас и споделят общи ценности за поддържане и развитие на неговия уникален и артистичен дух. Целта на Община Бургас е тя да продължи да се развива с времето, като увеличава своята популярност и значимост за жителите на града.

За целта, Община Бургас планира добавянето на две нови функционалности. Първата е календар на събитията със съветник за организация на престоя, който позволява на гостите на града да си създават профили и да маркират кои обекти да посетят и кога.

Платформата ще работи с геолокация и ще изпраща съобщения на потребителите, когато преминават през маркирани в календара обекти извън времето, в което са планирали да ги посетят. По този начин БУЛЕВАРТ ще помага на гостите и жителите на града да оптимизират своите туристически обиколки и свободното си време, отделено за културни изживявания.

Втората функционалност, която предстои да се появи в близко бъдеще, е онлайн арт магазин, в който артисти от различни сфери на изкуството ще предлагат своите произведения.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X