Ит Проекти

ИТ решения на Telerik повишават продуктивността в Schneider Electric

Computer World

Telerik, a Progress company обяви, че Schneider Electric - глобална компания в областта на енергийното управление и автоматизация, обнови приложението си за управление на инфраструктурата на центрове за данни с помощта на Telerik® Analytics и Telerik® Kendo UI®. Според Скот Кингслей, мениджър „Разработка на софтуер“ в Schneider Electric, предварително дефинираните компоненти за потребителски интерфейс на Telerik Kendo UI ускориха създаването на нови функционалности с 50%.

Обновяването на приложението за управление на инфраструктурата на центрове за данни на Schneider Electric включва подобряване на потребителския му интерфейс. Промените са базирани на анализ на взаимодействието на ИТ мениджърите на центровете на данни със софтуера. Решението за управление на инфраструктурата, част от продуктовия пакет StruxureWare for Datacenters на Schneider Electric, присъства в 83 страни, има над 10 000 инсталации и множество потребители.

Софтуерните разработчици в Schneider Electric ползват Telerik Analytics, за да разберат как потребителите работят с приложението. Информацията, която Telerik Analytics предоставя, включва честота на ползване на различните функционалности, операционна система, резолюция на екрана, език на потребителите. Базирайки се на нея, разработчиците определят в какви среди да тестват продуктите си и към кои функционалности да насочат повече усилия.

За създаването на нови функционалности разработчиците ползват библиотеката от инструменти за потребителски интерфейс и функционалности за JavaScript и HTML5 – Telerik Kendo UI. Сред компонентите, които използват, са Grid, Time Picker и TreeView. Ключов за целите на проекта е Grid, който дава възможност за организиране на информация от многобройни активи, които клиентите следят, и визуализиране на всички важни метрики за анализи. Time Picker позволява на потребителя да избира стойности за време от предварително дефиниран списък и да въвежда нови. TreeView представя йерархични данни в традиционна дървовидна структура.

„Когато знаем как нашият продукт се използва, ние можем да се фокусираме върху важните функционалности и да не губим време в разработка на ненужни, коментира Скот Кингслей, мениджър „Разработка на софтуер“ в Schneider Electric. - С Telerik Kendo UI много от нашите функционалности могат да стигнат до пазара поне 50% по-бързо, отколкото ако създавахме компонентите от нула.“

След обновяването на потребителския интерфейс приложението за управление на инфраструктурата на центровете за данни на Schneider Electric получи многобройни отличия от експерти в индустрията. Наскоро Schneider Electric беше включена като лидер в магическия квадрант на Gartner за управление на инфраструктурата на центрове за данни. „Смятам, че до голяма степен дължим успеха на решението на това, че използвахме продуктите на Telerik“, посочи Кингслей.

Илюстрация: автор - Ralwel, източник - Shutterstock, линк - http://www.shutterstock.com/pic-289036964/stock-photo-creative-business-web-telecommunication-internet-technology-connection-cloud-computing-and.html?src=TvO7X1zSI9RtumDl-xtPbA-1-1

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X