Бизнес

Samsung с първи успешни тестове на разтегателен диспей

Иван Гайдаров

Samsung твърди, че изследователските екипи на компанията са постигнали пробив в доказването на търговската жизнеспособност на разтегателните дисплеи на пазара. По този начин доставчикът продължава да работи за внедряването на иновации в сегмента на устройствата.

От Samsung заявяват, че изследователите в техния център за научноизследователска и развойна дейност са постигнали напредък в технологията за показване в свободна форма. Такива дисплеи придобиват все по-голяма популярност като технология от следващо поколение, която ще позволи "едновременно визуализация с висока разделителна способност и преносимост", обясняват от Samsung. Учените на производителя са провели тестове и изследвания на дисплеи, който може да бъде "разтегнат във всички посоки като ластик и да променя формата си".

Здравеопазване

Екипът на Samsung заяви, че също така е успял да интегрира разтегателен OLED дисплей и сензор за пулс в едно устройство. Това ще позволи на потребителите да измерват сърдечната си честота в реално време, като създават "разтегателна електронна кожа" и доказват жизнеспособността на използването на подобни дисплеи за други приложения.

Като цяло сензорът и дисплеят могат да бъдат удължени с 30%, без да променят картината или да губят производителност. Според главния изследовател на Samsung - Юнгюн Юн - коментира, че технологията може да бъде особено полезна в здравни носими устройства.

"Силата на тази технология е, че ви позволява да измервате биометричните си данни за по-дълъг период, без да се налага да премахвате устройството, когато спите или тренирате, тъй като пластирът се чувства като част от кожата ви."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X