Бизнес

United Group обединява в нов отдел услугите на едро от всички оператори

Владимир Владков

Нов бизнес отдел, който ще координира дейностите по продажбата на едро на телекомуникационни услуги от всички страни в Югоизточна Европа, създава United Group.

Новият бизнес отдел UGI Wholesale е базиран в Гърция, като той ще консолидира всички дейности в един отдел, обхващащ услуги за високоскоростен пренос на данни, роуминг и мобилни услуги и търговия на едро за гласови услуги.

За главен изпълнителен директор на новия отдел е назначен Паоло Фичини. Той се присъединява към United Group от Telecom Italia Sparkle, част от Telecom Italia Group, където през последните 8 години е заемал различни позиции, включително и изпълнителен директор на филиали както в Гърция, така и в Турция.

"Създаването на UGI Wholesale е важна и логична стъпка в стратегията на United Group. Компанията е добре позиционирана, за да се превърне във водещ играч на регионалния пазар на едро в телекомуникациите", твърдят от телеком групата.

Оттам обясняват, че оптичната им мрежа обхваща хиляди километри, а компанията има достъп до пазар от над 40 милиона души, разполага с центрове за данни, а пазарите ѝ в Гърция и България са разположени на главния маршрут за пренос на данни между Западна Европа, Близкия изток и Средиземноморието. Телекомуникационната мрежа на United Group обхваща Нидерландия, Германия, Австрия, Словения, Хърватска, Босна, Сърбия, България, Черна гора и Гърция.

На българския пазар United Group притежава оперaтора VIVACOM и мултиплатформената медийна компания "Нова Броудкастинг Груп".

"Като компания сме известни с предоставянето на услуги от най-високо качество за частни и бизнес клиенти. Сега се развиваме и в търговията на едро, за да постигнем същите отлични резултати," заявява за пресата Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group.

Тя добавя, че United Group е естествен партньор за всеки голям международен телекомуникационен или ОТТ оператор, който има нужда от пренос на данни от основните телекомуникационни центрове в Европа към региона, Турция или Близкия изток. "Това включва всичко - от основни нужди до голямо разнообразие от услуги за корпоративния сегмент," коментира Боклаг.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X