Бизнес

Технологичният дистрибутор Softprom стъпва на българския ИТ пазар

Александър Главчев

Дистрибуторът на ИТ решения Softprom, работещ на територията на Централна и Източна Европа и страните от ОНД, обяви че навлиза на българския пазар с портфолио основно от технологии за киберсигурност. Допълва се, че стъпването на компанията на българския пазар е естествен ход след отварянето на офиси в Източна Европа. ИТ дистрибуторът вече има внедрени решения в България и разширява партньорството си със системни интегратори и риселъри за бъдещите продажби и имплементации.

"Искаме да предоставим възможност на партньорите ни - системни интегратори и риселъри - да предложат на своите клиенти качествени решения на конкурентна цена и да осигурим търговския им интерес да работят с нас", коментират от Softprom. От там допълват, че предлагат решения, които "се конкурират с такива на традиционни производители чрез по-модерна концепция и технология, като TrapX Security, Portnox, AppGuard." "Същевременно наблюдаваме засилен интерес към решения, основани на по-нови тенденции, като Safe-T ZoneZero, RedSeal Networks, DigitalShadows." На клиентите с индустриални мрежи Softprom може да предложи решения на водещи компании, които са тясно специализирани в този сектор.

Решенията от портфолиото на Softprom са насочени към държавни организации и компании от всички сектори на икономиката - финанси, производство, ютилити компании, разработчици и др. Основна част от активностите на дистрибутора ще бъде насочена към презентации на продуктите, дема, тестове, консултации, обучения за партньорите и техните клиенти, така че да бъдат максимално информирани в избора си. Компанията подчертява, че разполага с висококвалифицирани продуктови специалисти и има сериозен опит в организиране на дигитални конференции и събития в условията на пандемията.

"Стъпването ни на българския пазар представлява изключителна възможност за нас да предложим широк набор от иновативни технологии на организациите, за които киберсигурността е от критично значение, и да създадем нови, ценни партньорства", коментира Адриан Радукану, регионален мениджър на Softprom.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X