Бизнес

Panasonic представи нов вариообектив с макро възможности

Александър Главчев

Panasonic представ новия сменяем варио телеобектив LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300), предназначен за серията пълноформатни (Full-frame) цифрови безогледални фотоапарати със сменяема оптика LUMIX S. Според компанията продуктът предоставя "гъвкава мобилност и приложение в широк спектър от ситуации на снимане, включително спорт, животни, портрети, самолети и превозни средства".

Обективът съдържа 17 елемента в 11 групи, включиелно една UED (Ultra Extra-low Dispersion) леща, две ED (Extra-low Dispersion) лещи и една UHR (Ultra-High Refractive Index) леща за ефективно намаляване на надлъжната хроматична аберация при телефото снимки и хроматичната аберация на увеличението при широкоъгълни снимки. По-специално, с използването на UHR леща се постига равномерно качество на образа от центъра до периферията на кадъра и същевременно ефективно намаляване на размерите на обектива.

Благодарение минимално разстояние на фокусиране от 0.54m, LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. постига максимално увеличение от 0.5x (при 300mm), с което дава възможност за реализиране на макро фотография и видеозаснемане с половин реален размер (half life-size). Кръглата ирисова диафрагма с 11 ламела пък обещава красив боке ефект в целия диапазон на вариото.

Обективът е описан като компактен и лек и отличаващ с добра преносимост. Здравата конструкция, устойчива на прах/водни пръски, осигурява възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури - дори при минус 10 градуса. В допълнение, флуорното покритие на предния елемент отблъсква водата и мазнините, с което ефективно предотвратява полепването им. Диаметърът на резбата за филтри е 77 mm.
От Panasonic допълват, че в процес на разработване са и нови обективи L-Mount, сред които още три F1.8 обектива с широка бленда, за по-нататъшно разширяване на продуктовата гама на обективите LUMIX S и пълно задоволяване на нуждите на клиентите.

LUMIX S-R70300 е продукт, категоризиран за програмата LUMIX PRO. Тя е създадена за поддържка на потребители на LUMIX, когато и където най-много се нуждаят от нея, посредством набор от преимущества, достъпни за членове на програмата не само в техните собствени страни, но и в страни, които те посещават за работа. За подробности относно нивата на членство, страните, продуктите и общите условия на програмата, посетете lumix-pro.com.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X