Бизнес

LG с контролен пакет в компанията за ТВ данни и измерване Alphonso

Александър Главчев

LG Electronics обяви, че ще инвестира в компанията за телевизионни данни и измервания Alphonso с цел обединяване на технологиите и иновациите на двете индустрии в гамата от интелигентни телевизори на LG. Чрез сделката за близо 80 млн. щатски долара, корейската компания ще се превърне в най-големия инвеститор на Alphonso с контролен пакет от над 50 на сто.

LG планира да използва софтуера и услугите на Alphonso, включително аналитичните данни, медийното планиране и активирането и възможностите на Video AI с широката си гама продукти за домашно забавление. Комбинираните предложения на Alphonso ще обогатят потребителските услуги, включително препоръките за съдържание, собствената услуга на LG за стрийминг услуги за упражняване на контрол върху екрана и рекламна платформа за няколко устройства с интегрирана аналитична платформа за телевизори и пазара за смарт услуги.

Това е първият инвестиционен кръг на Alphonso след финансирането му от серия А в размер на 5,6 млн. долара през 2017 г., воден от Manifest Investment Partners. Alphonso ще продължи да работи като независим бизнес под настоящата си марка и лидерство със седалище в Силициевата долина.

"Нашата инвестиция в Alphonso е ключов компонент на стратегията за дигитална трансформация, фокусирана върху изкуствения интелект, големи данни и облак, за да промени коренно начина, по който потребителите взаимодействат с устройствата си, сподели Парк Хюнг-сей, президент на LG Home Entertainment Company. С възможностите за анализ на телевизионни данни на Alphonso LG ще може по-добре да отговори на нуждите на потребителите, като предоставя още по-персонализирани услуги и съдържание на потребителите. Горди сме да приветстваме Alphonso в семейството на LG."

"LG и Alphonso имат споделена визия за напредък на интелигентната телевизионна система чрез иновативен софтуер и услуги, ориентирани към съвременните нови потребителски преживявания, от една страна, и изключително гъвкава, доходоносна реклама, планиране и измерване за марки, агенции и оператори, от друга, сподели Ашиш Чордия, основател и главен изпълнителен директор на Alphonso. Присъединяването на LG Electronics дава на Alphonso подкрепа от страна на един от световните лидери в продуктите за домашно забавление с достъп до значителен списък от свързани телевизионни екрани. Вече можем заедно да увеличим въздействието върху телевизионния пазар, като обединяваме нашите продукти и предоставяме огромна стойност за цялата система."

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X