Ит Лидери

United Group ще добави и Нова Броудкастинг Груп към българското си портфолио

Владимир Владков

Точно на 24 декември United Group обяви, че е постигнала споразумение с Адванс Медиа груп за закупуването на българската мултиплатформена медийна компания Нова Броудкастинг Груп. Очаква се сделката да бъде приключена в началото на 2021 година, след като тя бъде одобрена от регулаторните органи.

В портфолиото на Нова Броудкастинг Груп освен 10 телевизионни канала, включително националната Нова ТВ, е и най-голямата българска онлайн платформа Нетинфо, както и четири радио станции.

Инвестицията е четвъртата поред голяма сделка откакто BC Partners придобиха United Group през март 2019 година. Платформата комбинира водещи телекомуникационни оператори, включително Vivacom, с най-добрите продуценти на съдържание в страните от Югоизточна Европа като част от стратегията за едновременно развитие в телекомуникационния и медийния сектор. Компанията има над 10 милиона клиенти и 11 000 служители.

"Ние сме изключително удовлетворени от постигнатото споразумение. Купуваме успешна компания от двама уважавани предприемачи, която има голям потенциал за растеж като част от United Group. Покупката е в унисон с цялостната стратегия на United Group да се развива едновременно като телекомуникационен и медиен оператор на всички пазари, където присъстваме. Нова Броудкастинг Груп допълва съществуващите медийни канали на групата и съм убедена, че ще постигнем много добра синергия между всички тях, което ще ни даде още по-голяма възможност да инвестираме в локално съдържание и да достигнем бързо и качествено до аудиторията", заяви главният изпълнителен директор на телеком групата Виктория Боклаг.

"Тази сделка е голям успех и чудесна възможност за NOVA, нейните зрители и клиенти. Бих искал да благодаря на всички, които ни помогнаха да развием водещата търговска медийна група в България. Сделката с United Group ще осигури последващото развитие на NOVA", коментира главният изпълнителен директор на Адванс Медиа Груп Георги Домусчиев.

United Group оперира вече в 8 държави, а от март 2019 г. е собственост на BC Partners. Част от групата са и хърватските телевизионни канали NovaTV, сръбската NovaS, NovaBSH (Босна и Херцеговина), NovaM (Черна гора), музикалната телевизия IDJTV, достъпна в Сърбия, Черна гора, Хърватска, Босна и Херцеговина, Словения, Р. Северна Македония и др.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X